Levél a MOL részvénytulajdonosoknak (x)

Portfolio


OAO Surgutneftegas
1 Kukuevitskovo Street
Surgut, Tyumen
Russian Federation 628400
Tisztelt MOL Részvénytulajdonosok!
A Szurgutnyeftyegaz 2009. április 9-én 21,2 százalékos részesedést szerzett a MOL Olaj- és Gázipari Nyrt-ben.
Az ügylet napján és azóta is több alkalommal kinyilvánítottuk, hogy érdekeltek vagyunk a MOL fenntartható fejlődésében és készen állunk arra, hogy a részvényesek érdekeit szem előtt tartva kölcsönösen előnyös, hosszú távú partnerkapcsolatot építsünk ki a Társasággal, kihasználva a két vállalat stabil pozíciójából eredő szinergiahatásokat.

Többször adtuk tanújelét annak, hogy készek vagyunk nyílt, építő jellegű párbeszédet folytatni a MOL vezetésével, és kértük, hogy találkozó keretében tisztázhassuk nézeteinket és szándékainkat. Ezeket a javaslatokat a menedzsment sajnos a mai napig nagyrészt figyelmen kívül hagyta.

Ezen túlmenően, bár időben teljesítettünk minden követelményt a Társaság részvénykönyvébe történő bejegyzéshez, ismeretlen okokra hivatkozva megakadályozták a Szurgutnyeftyegaz részvételét a mai éves rendes közgyűlésen, és ezzel ismét lehetetlenné tették, hogy tájékoztassuk a MOL vezetését és Önöket, a Társaság részvényeseit a jövőbeni együttműködésre vonatkozó szándékainkról és reményeinkről.

Ezzel az üzenettel szeretnénk nyilvánosan megerősíteni, hogy a kölcsönösen előnyös partnerkapcsolat érdekében továbbra is készen állunk a Társaság vezetésével a párbeszédre.

2009. április 23.

Tisztelettel:

Vladimir Bogdanov
a Szurgutnyeftyegaz
vezérigazgatója
(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF