Nemzetközi adománnyal segítik a magyar családokat (x)

Portfolio
A GE Foundation a United Way közreműködésével segít a rászorulókon


A GE Foundation 165 000 USD (mintegy 33 millió forintos) támogatásának köszönhetően nemzetközi forrásból származó adományakció valósul meg Magyarországon. A United Way Magyarország közreműködésével a gazdasági válság által sújtott többszáz család életét segíti az adomány.

A Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, valamint négy Családsegítő Központ részesül a GE Foundation által rendelkezésre bocsátott és a United Way Magyarország szakmai közreműködésével elosztott nemzetközi adományalapból. Az akció keretében adott pénzadomány a gazdasági válság következtében nehéz helyzetbe került magyar családokat és az érintett civil szervezetek kapacitásának fejlesztését, a rászorulók hatékonyabb támogatását szolgálja.

Az akció során a rászorulók többek között segítséget kaphatnak fűtésproblémáik megoldásához, illetve hogy könnyebben rátaláljanak a rendelkezésre álló támogatási forrásokra. Mindemellett szakemberek nyújtanak tanácsot az érintetteknek a munkaerőpiacon való érvényesülésben, illetve segítenek a nehézségek kezeléshez, feldolgozásában. Az adomány elsődleges célja a megelőzés: a gazdasági válság által krízishelyzetbe került családok ne zuhanjanak mélyebb szegénységbe.

"A Magyar Vöröskereszt az Élhető élet program keretében, szoros együttműködésben a helyi önkormányzatokkal, olyan családoknak nyújt támogatást, akik önerőből nem tudnák fedezni kiadásaikat, megvonnák tőlük a közüzemi szolgáltatásokat, vagy el kellene hagyni otthonukat. Terveink szerint a program segítségével legalább 70 család élete válik biztonságosabbá hazánk legszegényebb régiójában, Észak-Magyarországon." - mondta Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A rászorulóknak nem könnyű eligazodni a rendelkezésre álló szociális támogatások útvesztőjében. "Gyakran a támogatási források kihasználatlanul maradnak a tájékozatlanság miatt. A támogatás megsokszorozódik azáltal, hogy azt a munkatársaink képzésére, az információ áramlás fejlesztésére fordítjuk, hogy még szakszerűbb segítséget tudjanak nyújtani a rászorulóknak országszerte." - mondta Vecsei Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

A GE Foundation és a United Way hosszú múltra visszatekintő, sikeres együttműködése elismeréseként az Alapítvány vezetése a United Way-t kérte fel, hogy működjön közre a rendelkezésre álló pénzalap érintettekhez való eljuttatásában világszerte. A United Way 45 országban rendelkezik helyi hálózattal, és biztosítja a támogatások felhasználásának eredményes megszervezését. A hazai United Way kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik mind a civil szférában, mind pedig a GE leányvállalatok körében, amely erős hátteret biztosít a magyarországi akció lebonyolításához.

"A United Way nagy örömmel tesz eleget a felkérésnek, hogy elismert civilszervezetek bevonásával közreműködjön a nagylelkű adomány célba juttatásában. Az adományok kezelésében való jártasságunk, helyi tapasztalataink és kapcsolatrendszerünk biztosítja, hogy a forrás ténylegesen a rászorulókhoz jut el és eredményesen kerül felhasználásra. " - mondta Steven R. Greimann, a United Way Magyarország ügyvezető igazgatója.

"A GE corporate citizenship (vállalti polgár - társadalmi szerepvállalása), három sarokpontja: termelj bevételt, működj etikusan és hozz változást, egyben a cég üzleti gondolkodásának is része. Ezek az útmutatók adnak segítséget ahhoz, hogy a globális cég a társadalom érdekeinek figyelembe vételével megfelelő válaszokat találjon a megújuló gazdasági környezet által keltett kihívásokra. A GE hozzájárul azon helyi közösségek fejlődéséhez, amelyekben tevékenykedik. Magyarországon a GE, filantróp alapítványa a GE Foundation innovatív oktatási programjain keresztül részt vállal az ország

Háttér

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Magyarország 7 régiójában, minden megyéjében, 350 helyen van jelen. 142 helyi csoportjában, 203 intézményben, 5.000 rendszeresen tevékenykedő, 15.000 mozgósítható önkéntese és 840 alkalmazott munkatársa szolgálja a rászorulókat. Ez a szerepvállalás Magyarország egyik legnagyobb és legszélesebb körben tevékenykedő karitatív szervezetévé tette az MMSz-t. A Szeretetszolgálat modellprogramok keretében kínál megoldást a nem kellő mértékben kezelt társadalmi problémákra, köztük a kölcsöneik törlesztését fizetni képtelen családok gondjaira. A Hitel-S Program keretében a Szeretetszolgálat erre felkészített szociális szakemberekkel kapcsolódik be a fizetési problémák megoldásába, együttműködve a pénzintézettel és az érintett családdal.

A Magyar Vöröskeresztről: A Magyar Vöröskereszt 1861-ben alakult. Az egész ország területét lefedő, demokratikus, önkormányzati elven működő humanitárius és karitatív tevékenységet folytató kiemelt közhasznú szervezet, a nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagja. Szervezetünk célja, hogy hét alapelvünk: az emberiesség, a pártatlanság, a semlegesség, a függetlenség, az önkéntesség, az egység és az egyetemesség szellemében vegyünk részt a társadalom mindennapjaiban, segítve az embereket, előtérbe helyezve a humanitárius értékeket. Feladatunk az emberi élet- és egészség védelme, a rászorulók támogatása és segítése békeidőben és háborúban egyaránt.

A United Way Magyarországról: A United Way Magyarország célja biztonságos és egészséges környezet kialakítása és biztosítása a gyermekek és fiatalok számára Magyarországon Ezen belül az alapítvány a megelőzhető, elkerülhető balesetek számát kívánja csökkenteni a gyermekintézmények, az otthoni környezet és a játék színterein. Ennek érdekében összegyűjti a különböző érdekelt feleket, hogy megoldásokat, és kutatásokra alapozott beavatkozási lehetőségeket keressen. Ennek a munkának a részeként a United Way Magyarország arra buzdítja az üzleti szférát és az egyéneket, hogy a közösség fejlesztésére áldozzanak pénzt és időt.

A GE Alapítványról: A GE Alapítványt a General Electric Company hozta létre, hogy a világ legsúlyosabb problémáinak megoldásában segédkezzen. Partnerei segítségével a GE Alapítvány bekapcsolódik az oktatás fejlesztésébe az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten, és támogatja az egészségfejlesztést, a környezetvédelmet, a szociálpolitikát, az emberi jogok érvényesülését, a katasztrófák enyhítését és a közösségek sikerét világszerte.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF