A cápák visszatérnek (x)

Portfolio
A Tőzsdecápák - A pénz nem alszik szeptember 30-tól a mozikban
Gordon Gekko valamit nagyon tudott: azt, hogy az elsőség fontosabb a fair play díjnál, meg azt, hogy igazából nem a pénz számít: a játék legalább olyan fontos, mint a bevétel. A legendás figura (amelynek megformálása 1987-ben Oscar-díjat hozott Michael Douglas-nek) most visszatér: de a Tőzsdecápák - A pénz nem alszik című filmben már egészen más világ fogadja, mint amikor - az első film végén - börtönbe vonult.
Ez a megváltozott világ az oka annak, hogy Oliver Stone egyáltalán belevágott a folytatás elkészítésébe. A keményfejű, elveihez szigorúan ragaszkodó és a világot általában nagyon szigorúan figyelő rendező eddig minden, egy korábbi filmje újraélesztésre vonatkozó kérést elutasított, ám ezúttal úgy érezte, a pénzügyi világban lezajlott 2008-as változások után érdemes nekivágni a második résznek.

- Számomra ez is egy háborús film - nyilatkozta korábban Stone, aki a téma szakértője, hiszen A szakasz-ért kapott rendezői Oscart. - Csak ez a háború otthon zajlik, New York dzsungelében.
A történet valóban azt bizonyítja, hogy a Wall Street és

környéke kiismerhetetlen, csapdákkal és titkokkal teli világ, ahol azokat is érhetik meglepetések, akik már azt hiszik, mindent tudnak a játékszabályokról.
"A kapzsiság jó" hirdeti Gekko, de a néző sosem tudja eldönteni, igazán így gondolja-e: hiszen miközben újabb üzleti terveihez próbál pénzt szerezni, a lányával is igyekszik kibékülni. Ezért veszi a szárnyai alá Winnie vőlegényét. A srác szintén bróker (Shia LaBeouf alakítja), de egy zöld energiával foglalkozó cég felkarolásával mégis hasznára szeretne lenni a világnak... ha igaz, amit mond. Mert közben jövendő apósa egy régi ellenlábasának, egy cinikus bankvezérnek dolgozik.
- Mostanában még érdekesebb olyan filmet csinálni, ami a világ pénzügyi központjában játszódik, mint az első Tőzsdecápák idején volt - véli Michael Douglas. - Tényleg elképesztő hely ez, és elképesztő emberek mozgatják.
A forgatókönyvírók sok bankot, alapkezelőt és bróker-céget felkerestek, hogy hiteles képet mutathassanak tárgyukról. A Tőzsdecápák - A pénz nem alszik egyszerre szól a válság kitöréséről és azokról az emberekről, akik okozták. Sok esendőség, mohóság, vágy és szenvedély jellemzi őket: ahogy a legnagyobb drámák szereplőit mindig.
L.F.B. / IC Press
(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF