Előfizetői tartalom

Több ezren tüntettek a grúz fővárosban a "külföldiügynök-törvény" tervezete ellen

MTI
Több ezren vonultak ismét az utcákra szombat este Grúzia fővárosában, Tbilisziben, hogy tiltakozzanak a "külföldiügynök-törvény" tervezete ellen. Az április közepe óta tömegtüntetéseket kiváltó tervezet alapján előírnák, hogy azok a szervezetek, amelyek anyagi eszközeik több mint 20 százalékát külföldről finanszírozzák, külföldi ügynökökként regisztráltassák magukat. A kormány elképzelésének bírálói a tervezetet ahhoz a törvényhez hasonlítják, amelyet Oroszország széles körben alkalmaz a másként gondolkodók elleni fellépéshez.

A jogszabálytervezetet a parlament hamarosan harmadik olvasatban is elfogadhatja. Az elképzelést ugyan ellenzi a kormánypárttal konfliktusban álló Szalome Zurabisvili köztársasági elnök, a kormányzó Grúz Álom pártnak mindenképpen meglesz az elegendő szavazata ahhoz, hogy elfogadják a tervezetet. "Nemet mondunk az orosz törvényre! Nemet mondunk az orosz diktatúrára!" - kiabálták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés