Mi a világraszóló magyar sikerek titka? (x)

Portfolio
Az elmúlt években ismét újból felpezsdült az élet a kaliforniai Szilícium-völgyben, a kétezres évek eleji dotkom-lufi kidurranása óta nem látott befektetői aktivitás mellett sorban születnek a világsikerű startup cégek. A sikerből Magyarországról sem lehetetlen részesedni, ezt mutatja több világszínvonalra felnőtt magyar technológiai vállalkozás, mint például a Ustream vagy a Prezi.com példája is. A Szilícium-völgybe vezető út viszont nem is olyan egyszerű, a IV. StartUp Underground konferencia célja, hogy feltérképezze a hazai startupok előtt álló lehetőségeket és összehozza a befektetőket a vállalakozásokkal.
Az utóbbi két évben jelentősen megváltozott az Egyesült Államok és a világ technológiai innovációs központjának számító Szilícium-völgy befektetési klímája. Olyan új üzleti ökoszisztéma alakult ki, amelyben a gyors tulajdoncsere, az ötlettől több lépésben felfuttatott startup az uralkodó, a tőzsdei bevezetés pedig már nem szerepel a legfontosabb célok között még olyan igazi nagyágyúknál sem, mint a Facebook vagy a Groupon.

A hazánkban induló Valley Connect inkubátor cég kutatása szerint a Szilícium-völgyben, évente közel 2000 új startupba vagy ötletbe történik befektetés. Ezekből csak pár százaléknyi származik Európából, azaz egyelőre nem az európai vagy globális ötletek dominálnak, hanem a völgybeli, azaz lokálisan jelenlévő innovációk.

Hogyan lehet bejutni ebbe az alaposan körülbástyázott rendszerbe? Erre a kérdésre keresi a választ a IV. StartUp Underground Konferencia, amelyet a Portfolio.hu, hazánk egyik vezető internetes médiavállalkozása exkluzív médiapartnerként támogat.
IV. StartUp Underground Konferencia

A SUU a a hazai induló technológiai vállalkozások közös eszmecseréje, kötetlen versengése és inspiratív tanulási közege. Célja, hogy a befektetőket összehozza a legújabb startupokkal, legfrissebb ötletekkel. Missziója az európai vállalkozói eszme hazai elterjesztése, hogy minél több magyar startup fejlődjön ki, jusson tőkéhez, majd hódítsa meg a világpiacot. A korábbi években a kb. 300-400 fő részvételével megtartott, hagyományos közösségi szervezésű konferencia helyszínéül idén, március 8-án a Corvin Mozi szolgál.

IV. StartUP Konferencia
Időpont: 2011. március 8.,
Helyszín: Corvin Mozi
A belépés előzetes regisztrációval ingyenes!
További információ és jelentkezés a konferencia honlapján: http://www.suu.hu

A tervezett programból:

Magyar cég a Szilícium-völgyben, avagy startupok fejlődése és üzleti klíma a völgyben
Előadó: Drew Banks, Head of Marketing, Prezi.com

Tavaly nyertünk a StartUp Undergroundon és befektetést kaptunk
Előadó: Szigetlaki Zsolt, Intellisense Zrt. - Webcam Laboratory

STARTUP VERSENY

Felkért zsűri tagjai kockázati tőkések, üzleti angyalok, M&A tanácsadók és sikeres, már kiszállást realizáló technológiai vállalkozók: Halász Iván (Finext), Czirják László (iEurope), Gerő Viktor (Allegroup), Baranyai Gábor (QualyPlan), Tóth Viktor (Portfolion), Záboji Péter (European Entrepreneurship Foundation), Berecz József (DBH)
(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF