Tengerentúli ingatlanbefektetések: stabilitás és nyereség (x)

Portfolio
A megtakarítási célú lakossági befektetési döntéseknél a stabilitásra való törekvés rendszerint az állampapírok, a magasabb hozamelvárás pedig a kockázatosabb részvények felé billenti a mérleg nyelvét. Az értékpapírok mellett gyakori választás a viszonylag kockázatmentes, ugyanakkor nagyobb haszonnal kecsegtető ingatlanbefektetés is. Ám az európai politikai és gazdasági folyamatok az ingatlanpiacokat is hátrányosan érinthetik - és ez alól Magyarország sem kivétel. Ezek a változások felértékelhetik a tengerentúli ingatlanvásárlást, mint értékálló befektetési alternatívát. Mit érdemes erről tudni?
A tengerentúli ingatlanvásárlás mellett szól, hogy a Citi Research elemzői szerint a menekültválság hosszú távú gazdasági és politikai hatást fog gyakorolni az Európai Unióra. Ugyanakkor ennek az ingatlan-piaci következményeit nehéz prognosztizálni, a kiszámíthatóság pedig lényeges befektetési szempont.

Másrészt a hazai spekulatív ingatlanbefektetések között slágernak számító Airbnb-vel kapcsolatban is megfontolandó, hogy a budapesti piac majdnem telített, méretét pedig tovább szűkíti az adózás nélküli lakáskiadások árletörő hatása. A helyzetet nehezítik az adminisztratív és fenntartási nehézségek, és nem kizárt az ellenérdekelt szállodák esetleges érdekérvényesítése sem.

A tengerentúli ingatlanvásárlás stabil gazdasági környezetben kínál jövedelmező befektetési lehetőséget. A befektetési szempontból ideális floridai ingatlanokra szakosodott Florida Investment Marketing Inc. szerint már vásárlás előtt tudnunk kell, mit akarunk: a resort stílusú családi és sorházak rövidtávú kiadásra alkalmasak, míg más ingatlanok hosszú távra. A kiválasztásba szakértő segítségével érdemes belevágni.

A befektetés értékét főként az ingatlan elhelyezkedése és állapota határozza meg. A helyi nyelv és jog ismerete nélkül az adminisztrációs és fenntartási feladatok is nehézséget okozhatnak, és abban is biztosnak kell lennünk, hogy a kifizetett ingatlan valóban a tulajdonunkba kerül. A befektetéshez ezért komoly referenciákkal, helyismerettel és szakértelemmel rendelkező, tapasztalt partnert kell keresnünk.

Biztonságos, hivatalos és költséghatékony megoldást csak olyan közvetítőcég jelent, amely teljes körű ügyintézés mellett jutalék nélkül gondoskodik róla, hogy az ingatlant a befektető nevére vagy az általa megnevezett cégre jegyezzék be, továbbá segít a cégalapításban, bankszámlanyitásban és - szűk finanszírozási keresztmetszet esetén - alacsony, akár 5-7% kamatlábú hitel ügyintézésében is.

Kattintson, és tudjon meg Ön is mindent a floridai ingatlanbefektetésekről!

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF