Fővárosi lakáskörkép (x)

Portfolio
A következő félévben várhatóan több ezer új építésű lakás kerül a budapesti ingatlanpiacra. A budai és pesti oldalon összesen 18 olyan beruházás van folyamatban, ahol több mint 200 lakás épül. Így a befektetőknek már nem csak a munkaerőhiánnyal és a dráguló alapanyagokkal kell megküzdeniük, hanem a konkurenciával is. 2017 harmadik negyedévében 4,5%-al nőtt az újépítésű ingatlanok ára az előző év azonos időszakához képest.
A beruházók különleges konstrukciókkal és az állami támogatások lehetőségével próbálják felkelteni a potenciális vásárlók figyelmét. Azonban a piac telítettsége miatt egyre nehezebb megtalálni azt a hozzáadott értéket, amellyel meg lehet nyerni egy-egy vevőt és ki lehet tűnni a versenytársak közül.

Egyre több intő jel prognosztizálja, hogy a beruházások végül kisebbek lesznek a tervezettnél, és a fél éves csúszások sem ritkák. Hiába áramlik egyre több pénz a szektorba a bankok és a lakástakarékpénztárak felől, az értékesítés mégis lassul az év elejéhez képest.

A pesti oldal legnagyobb fejlesztése, a IX. kerületi Allure Residence Budapest (534 lakás) beruházói szerint a munkaerőhiánynak köszönhetően év végéig a 600 ezer forintot is elérik majd négyzetméterárak. Csak így tarhatóak az előre meghatározott átadási dátumok.

Érdemes megemlíteni az Allure Residence Budapest esetében, hogy a 2018 májusától átadásra kerülő A épület első ütemének minden lakása elkelt, a második ütemből már csak néhány lakás szabad, és a szeptember végén megnyitott harmadik ütem lakásainak már több mint fele rendelkezik tulajdonossal. A kereslet a lakások iránt továbbra is folyamatos, ami nagy valószínűséggel a jól átgondolt alaprajzoknak, az elhelyezkedésnek és a beruházókba vetett bizalomnak köszönhető.

A kerületben szabad újépítésű kislakásokat nagy választékban jelenleg az Allure Residence Budapest lakópark kínál, amelynek lakáslistája itt érhető el: allurebudapest.hu/hu/lakasok.

További információt a weboldalon és a Facebook.com/allurebudapest oldalon találhatnak az érdeklődők.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF