A globális gazdaság legégetőbb problémáira keresik a választ (x)

Portfolio
Az év egyik legizgalmasabb budapesti startup rendezvényén közel 200.000 eurót érő startup ötletek várják a befektetőket.
A globális gazdaságot és végső soron mindnyájunk életét érintő legfontosabb kérdésekre ad választ november 16-án az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) pályázatán résztvevő 40 legjobb közép- és dél-európai innovatív startup. Az évente megrendezésre kerülő nagyszabású esemény házigazdája ebben az évben Budapest. Az EIT startup versenyének több száz pályázata közül kiválasztott legjobbak kapnak most lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak és meginduljanak a világhír felé. Egészségügyi, élelmezésügyi és innovatív nyersanyagokat kutató-fejlesztő startupok mutatják be fejlesztéseiket nemzetközi befektetők, vállalati partnerek és az EIT szakemberei előtt.

A bemutatkozóra befektetőket, hazai startupokat és érdeklődő innovátorokat ugyanúgy várnak, mint az említett területeken működő, vagy azokhoz kapcsolódó, például IT cégek vezetőit és szakembereit, akik így találkozhatnak számukra is fontos innovatív fejlesztésekkel és kapcsolatokat alakíthatnak ki tehetséges, együttműködésre nyitott, jól képzett fiatalokkal.

Ötleteket és már működő fejlesztéseket is bemutatnak

Az egyik teremben az innovatív ötletek számára kiírt versenyben az egészségügyre, az élelmezésre és a nyersanyag tudományokra koncentráló legígéretesebb csapatok ismertetik ötleteiket, terveiket.

A másik teremben 3 kategóriában zajlik a verseny: az EIT Health InnoStars Awards kategóriában a már prototípussal rendelkező, vagy piacra lépés előtt álló projektek versenyeznek, a European Health Catapult kategóriában a medtech, biotech és digitális egészségügy területén dolgozó startupok, spinoffok, valamint mikro- és kisvállalkozások prezentálnak, a HeadStart Funding kategóriában pedig az egészséges életmód, az aktív időskor és az egészségügyi ellátás javítására irányuló tevékenységet célzó, korai fázisban lévő kkv-k vesznek részt.



Az InnoStars Awards döntőjében két magyar startup is jó esélyekkel indul. A Havlik testvérek által alapított DiabTrend csapat cukorbetegek számára készített olyan okos naplózó alkalmazást, amely az adatok folyamatos elemzésével felügyeli a vércukorszintet és figyelmeztet annak veszélyes változásaira. A HepC elnevezésű projekt Dr. Bakács Tibor tudományos igazgató vezetésével olyan biológiai terápiás módszert dolgozott ki, mely stimulálja a szervezet immunrendszerét, megszünteti a patogén vírusok replikációját, majd az egészségre ártalmas anyag biztonságosan távozik a beteg szervezetéből.

A rendezvényen előadást tart, dr. Dékány Gyula, aki egy anyatej-molekula szintetizálására képes eljárás piaci jelentőségére építve sikeresen céget alapított, valamint a Talpa Solutions, képviselője, aki az EIT Raw Materials támogatásával mára sikeres, adattudományon alapuló bányászati megoldásokat kínáló startuppá nőtte ki magát. A verseny zsűrijében olyan illusztris vendégek találhatóak, mint Czirják László, az iEurope Capital alapítója és Giorgio Recine, a New Ideas 4.0 partnere.

Az esemény ingyenesen látogatható, előregisztráció szükséges. Bővebb információ a november 16-i programról és regisztráció itt található.






(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF