5 tulajdonság, amit egy kereskedőnek el kell sajátítania (x)

Portfolio
Minden kereskedőnek meg van a saját stílusa, ám van pár olyan közös jellemző, amellyel sikeresebbek lehetünk a tőzsdén
.

A kereskedés hozamának nagysága igen eltérő lehet a különböző befektetőknél. Azon túl, hogy elsajátítjuk a szükséges alapokat és módszereket, vannak olyan tulajdonságok, amelyek nagy mértékben befolyásolják a kereskedők eredményeit.

Nézzünk egy rövid listát a legfontosabb jellemvonásokról, amelyekkel maximalizálhatjuk az esélyeinket az online tőzsdén:
  • Türelem, hogy ki tudd várni a megfelelő pillanatot
  • Önuralom, hogy kezelni tudd az érzelmeidet
  • Magas stressztűrő képesség, amely szükséges a piacok objektív megítéléséhez
  • Kíváncsiság és érdeklődés a pénzügyi piacok iránt
  • Élelmesség, hogy gyorsan tudj reagálni az piac változásaira

A személyes tulajdonságokon túl fel kell állítanunk olyan elveket és korlátokat, amelyekkel elkerülhetjük, hogy pénzügyileg veszélybe keverjük magunkat. Az online kereskedés során például a következő alapszabályokat kell szem előtt tartanunk:
  • Mindig csak annyit fektess be, amennyinek "nem fáj" az elvesztése
  • Határozz meg egy kereskedési stratégiát (pl. határozd meg előre, mekkora lehet a potenciális profit vagy veszteség egy adott pozíción)
  • Használj stop-loss-t a pozícióidhoz
  • Tanulj a hibáidból, hogy ne kövesd el újra és újra őket
  • Ne hagyd, hogy a félelem befolyásolja a döntéseidet

Ezek a tippek persze mit sem érnek, ha nem fejlesztjük és képezzük magunkat vagy nem sajátítjuk el az online kereskedés alapjait. Ám hol tanulhatjuk meg az alapokat és mi szükséges a tőzsdézés elkezdéséhez?

Manapság ahhoz, hogy egy nagy pénzügyi vállalat alkalmazottja lehess tőzsdei kereskedőként, magas végzettség szükséges, amely akár több mint 5 év tanulást is megkövetel.

Ha független online kereskedő szeretnél lenni, sokkal könnyebb dolgod van. Ehhez nem szükséges semmilyen hivatalos papír vagy diploma. Azonban nagyon fontos, hogy képezd magad, mielőtt belevágsz a pénzügyi piacok kereskedésébe. Több online brókercég nyújt tőzsde oktatásokat kezdőknek és haladóknak is.

Érdemes emellett egy Demo számlán gyakorolni, amely virtuális pénzzel van feltöltve. Egy Tőzsdei Demo számla segítségével megismerhetjük a piacok működését, valamint megismerhetjük az online kereskedési platformot. Valós nyereséget vagy veszteséget azonban csak éles számlán lehet csinálni. Emiatt érdemes fokozatosan áttérni a demo kereskedésről az éles kereskedésre, amellett, hogy odafigyelünk a kockázatokra és azok megfelelő kezelésére.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF