A beteg gyerekeknek nagy szükségük van a segítségre! (x)

PR cikk
Együtt csodákra lehetünk képesek, amikor a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok megvalósításával egy-egy beteg gyermek életébe örömet, mosolyt varázsolunk, s így egy kis időre elfelejtkezhetnek a betegségükről és a jelenlegi nehéz helyzetről.

A Pro Voluntarius díjas Csodalámpa Alapítvány a rendkívüli helyzetben is igyekszik teljesíteni a gyerekek kérését. A szervezet működése 17 éve alatt eddig már közel 4000, életveszélyes betegséggel küzdő 3-18 év közötti gyermek álmát váltotta valóra. A parányi csapat az országos kívánságteljesítő hálózatán keresztül évente 250-280 egyéni álmot teljesít, így az alapítványnál szinte mindennap ünnep van. Munkájukat az egészségügyben dolgozó orvosokkal, nővérekkel, pedagógusokkal és a teljesítéseket lebonyolító önkéntesekkel közösen végzik ebben az embert próbáló időszakban is.

A távcsőtől Carlos Santana gitárjáig

A kisebbek általában játékokra, babaházra, hintára, netalán távcsőre vágynak, melyekkel egy kicsit kizökkenhetnek a kezelések rutinjából, míg a nagyobbak a tanulásukhoz számítástechnikai eszközöket, laptopot, tabletet kérnek. Az ajándékba kapott telefonokkal pedig a betegágyból is tarthatják a kapcsolatot a családdal. Az elmúlt években sokan eljuthattak számukra addig elérhetetlen helyekre – Eurodisney, Harry Potter-túra -, vagy olyat tehettek, amit csak álmukban reméltek, delfint simogattak, igazi tankot vezettek, külföldi kedvenc futballcsapatuk mérkőzésére utaztak, és többen a Balatonon nyaraltak. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok voltak, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel találkozhattak – mint például a pápával, Johnny Depp-pel, Carlos Santanával, Michelisz Norberttel, Arnold Schwarzeneggerrel, Lakatos Márkkal - vagy éppen népszerű televízió-sorozatok kulisszatitkaiba tekinthettek be.

Add tovább, hogy van tovább!

A gyerek közül sokan ​hosszú hónapokat töltenek kórházban, fájdalmas kezeléseken esnek át, így hihetetlenül örülnek, amikor ​​az álmuk megvalósul, azt érzik, reményt kapnak és támogatást. Ezekből a nem mindennapi  élményekből​ sok-sok erőt merítenek ahhoz​​, ​hogy legyőzzék a betegségüket.  A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon, mint ahogy megtalálhatók a PwC által auditált éves beszámolók is.

Mindenkinek, aki ebben a lélekemelő tevékenységben segít az alapítványnak, nagyon hálás a Csodalámpa Csapata!

Tegyen Ön is az adója 1%-ával csodát, rendelkezzen a Csodalámpa Alapítvány javára!

Adószám:18248670-1-43

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF