A Focus Money az ágazat vezetőjének választja a Golden Gates Edelmetalle céget (x)

PR cikk
Németország vezető aranykereskedő vállalata már Magyarországon is elérhető

A Focus Money gazdasági magazin 2020 leggyorsabban növekvő cégének kiáltotta ki a Golden Gates Edelmetalle GmbH-t /Golden Gates Nemesfémek Kft./. A Herbert Behr és Constantin Behr által vezetett családi vállalkozás már sorban negyedszer részesül ebben a rangos kitüntetésben. A jelentős forgalomnövekedésnek és az innovatív termékpalettának köszönhetően a Golden Gates Edelmetalle évek óta iparágvezetőnek számít a német nemesfém kereskedők között.

Az arany jelenleg a világ legkeresettebb nyersanyagai közé tartozik. A kedvelt nemesfém iránt megnövekedett kereslet időszakosan még szállítási nehézségeket is okozott a kereskedőknél, és a lehető legrövidebb időn belül új rekordmagasságba verte fel az árakat. Herbert Behr, a Görlitz-i nemesfém kereskedő Golden Gates Edelmetalle cég alapítója így jellemzi a piaci helyzetet: „Ha létezik olyan hogy „a nap terméke”, akkor az arany az. Világszerte elfogadott értékmegőrzőként biztonságot ígér az egyre bizonytalanabbá váló időkben.'

Herbert Behrt, a fizikus végzettségű pénzpiaci szakembert nem igazán lepte meg az aktuális arany-boom. Behr magánemberként 2008 óta szinte kizárólag a hosszú távú nemesfém-befektetésekben bízik. „Belefáradtam a pénzpiaci turbulenciákba. Ahelyett, hogy az árfolyamok óránkénti ingadozását követem, inkább a valós értékeknek akartam szentelni a figyelmemet", így magyarázza Herbert Behr, hogy mi motiválta 2012-ben a Golden Gates Edelmetalle GmbH megalapítására. Behr fiával, a vállalathoz 2014-ben csatlakozott Constantin Behrrel közösen innovatív marketing- és értékesítési koncepciókat dolgozott ki, és az új technológiák alkalmazását szorgalmazta.

A leggyorsabban növekvő 2017-2020-ban: Golden Gates Edelmetalle

A helyi kereskedelem, a több mint 1.000 képzett értékesítési partner által végzett személyes tanácsadások, valamint a digitális technológiák alkalmazásának ügyes kombinációja azt eredményezte, hogy a Golden Gates Edelmetalle rövid időn belül Németország egyik leggyorsabban növekvő vállalatává vált. Az alapítók 2017-től minden évben örömmel vehették át a Focus Money szakfolyóirat által odaítélt, a növekedés bajnokának járó rangos kitüntetést.

A neves gazdasági folyóirat, a Financial Times is Európa legattraktívabb vállalatai közé sorolja a Golden Gates Edelmetalle GmbH-t. A Görlitz-i nemesfém kereskedők szerepelnek az aktuális FT 1000 Ranking-ben, azaz a leggyorsabban növekvő európai vállalatok listájában. A rangsort a Financial Times és a Statista /német statisztikai portál/ egy komplex eljárással közösen állította fel. A rangsorolásban csak azok a vállalatok vehettek részt, melyek 2015-ben elérték a 100.000 EUR forgalmat, és 2018-ban legalább 1,5 millió EUR forgalmat bonyolítottak. Ezen felül a jelölteknek organikus, más cégek felvásárlása nélküli növekedést kellett felmutatniuk, függetlenként kellett a piacon működniük, és a 32 európai ország valamelyikében kellett lenni a székhelyüknek. Több tízezer potenciális, szóba jöhető vállalat közül határozták meg a győzteseket.

Az FT 1000 Ranking szerint a Golden Gates Edelmetalle GmbH 2015 és 2018 között évente 82,6 százalékos növekedést ért el. Ezzel az összesítésben a 295., és a résztvevő német vállalatok között az 58. helyet foglalja el a vállalat. Constantin Behr így magyarázza a folyamatos forgalomnövekedés receptjét: „A Golden Gates a legjobb dolgokat egyesíti két világból: a digitális média hatékonyságát és hatótávolságát, valamint a személyes tárgyalás iránti elkötelezettséget, utóbbi még mindig elengedhetetlen, ha a vagyont érintő kérésekről van szó."

De mindenekelőtt a Golden Gates innovatív arany megtakarítási tervei gondoskodnak a vállalat folyamatosan növekvő forgalmáról. A magánbefektetők számára Golden Gates-nél már havi 25 euró befektetésével elérhetőek az arany megtakarítási tervek. Annak érekében, hogy elkerüljék a magas felárat, addig gyűjtik a befizetéseket, amíg el nem érik az 50 grammos minimális állományt. Igény szerint, bármikor kérhető az arany kiszállítása. A befizetések összege rugalmasan módosítható.

Mindemellett a Golden Gates vezetősége néhány éve nagyobb hangsúlyt fektet a vállalat nemzetközivé válására. A nemesfém szakértők a német nyelvterületről indultak, és közreműködő értékesítési partnereiken keresztül mára 10 uniós országban tevékenykednek. A leggyorsabban növekvő és legjövedelmezőbb piacok egyike Magyarország. „A kelet- európai piac igen vonzó, és kiemelkedő affinitást mutat a nemesfémek iránt. Az ígéretes piacra lépést követően jelenleg fokozzuk tevékenységünket Magyarországon”, mondja Herbert Behr.

Jelest kapott a Golden Gates Edelmetalle

2019-ben a Deutsche Finanz-Service-lnstitut /Német Pénzügyi-Szolgáltató-Intézet/ több mint 30, Németország egész területén tevékenykedő online és bolti kerekedő körében végzett egy felmérést. A Golden Gates ajánlata a kiemelkedő „Nagyon jó" minősítést kapta. Öt terület, a vételár képzésére, az eladási ár képzésére, a minőség és szolgáltatások, az általános adatok és a fizikai kiszállítás több mint 50 összetevőjét vizsgáltak meg. A Golden Gates Edelmetalle kiszállítása és árai. Kiváló" minősítéssel jelesre vizsgáztak. A megkérdezett szakértők véleménye szerint az áttekinthetőség kategóriájában is az egyik legjobb piaci szereplőnek számít a vállalat.

Nem csupán a szakértők és az értékesítők, hanem legfőképpen az ügyfelek tartják nagyra a Golden Gates rugalmasan kezelhető vételi koncepcióit. „A hosszú távú megtakarítási terveket nyújtó, azonban a havi részlet meghatározásában maximálisan szabad kezet biztosító széleskörű termékportfóliónk olyan lehetőséget nyit meg minden magánszemély számára, mely eddig csak a professzionális befektetők és a módosabbak számára volt elérhető. Az arany megvásárlásával meg tudjuk óvni saját javainkat az elértéktelenedéstől és megőrizhetjük vásárlóerejüket. Így magyarázza vállalata sikerét Herbert Behr a Golden Gates vezetője, és befejezésül hozzáteszi: „Ha létezik olyan, hogy „a nap vállalata”, akkor a Golden Gates az."

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF