Bemutatkozik a BME gyógyszeripari laborja (x)

PR cikk
Az Inno Sapiens második része a modern gyógyszergyártásról szól

Folytatódik az Inno Sapiens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tudományos, jövőformáló podcast sorozata. A második epizódban Joós Andrea műsorvezető a BME gyógyszeripari laborjában tesz virtuális sétát beszélgetőpartnerével, akinek köszönhetően többek között a folyamatos gyógyszergyártásról, valamint a homogenizálásról is szó esik.

A gyógyszeriparban a modern műszereket kötelező lesz használni a jövőben. Itt a laborban szerencsére egy helyen elérhető az összes ilyen. Együtt dolgozunk PhD és graduális képzésben részt vevő hallgatókkal, akik a jövőben használható, fontos tudást kapnak itt, mert ezek a technológiák - például a sokváltozós adatelemzés is - el fognak terjedni.” – mondta el dr. Nagy Zsombor laborvezető.

A Betone Studio közreműködésével készülő podcastokban a Műegyetem és az egyetem ipari partnereinek jóvoltából létrejött hazai innovációkról tájékozódhatunk. Az Inno Sapiens második epizódjában dr. Greiner István, a Richter kutatási igazgatója, valamint dr. Marosi György, a BME professzora beszél az együttműködésükről.

A műsor végén bemutatkozik a BME SmartSense elnevezésű startup csapata is, amely okos szenzorok fejlesztésével foglalkozik.

Fontos, hogy a fejlesztési és gyártási folyamatok minél gyorsabbak lehessenek. A mi szenzorunk abban segít, hogy ne kelljen például három napot várni egy termék gyártása során, hanem valós időben tudjon információt biztosítani a fejlesztő, illetve a szakemberek számára. Ez a vírushelyzetben is fontos” – árulta el a BME Z10 inkubációs központjában dolgozó csapat alapítója, Borsos Ákos vegyészmérnök.

Az Inno Sapiens podcast korábbi epizódjait itt lehet meghallgatni:

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF