A KÖKI-nél első a biztonság! Nanotechnológiás védelmet kapott a bevásárlóközpont (x)

PR cikk
Pár nappal ezelőtt a KÖKI a magyarországi bevásárlóközpontok között elsőként Resysten nanotechológiás higiéniai védőbevonatot használt, hogy a lehető legbiztonságosabb feltételeket nyújthassa vásárlóinak a járvány alatt a karácsonyi szezonban is. A magyar fejlesztésű eljárásnak köszönhetően, a laboratóriumi vizsgálatok alapján több mint 90%-al csökken a baktériumok és vírusok jelenléte a kezelt felületek öntisztulási képessége miatt.

Az idei év rengeteg kihívást állított elénk, hiszen egy teljesen új helyzetben kell megállnunk a helyünket nap mint nap. Talán soha nem volt még ilyen fontos a higiénia; családunk, kollégáink és a környezetünkben élők védelme. A kialakult vírushelyzet alatt a KÖKI bevásárlóközpont maximálisan igyekezett megtenni mindent vásárlói és dolgozói egészségének védelme érdekében. Legutóbbi intézkedésének köszönhetően egy magyar fejlesztésen alapuló, egyedi nanotechnológiás felületkezelésen esett át a bevásárlóközpont.

„A KÖKI számára kiemelten fontos, hogy vásárlói a mindennapok során - különösen az ünnepek előtti megnövekedett forgalom alatt is - maximális biztonságban intézhessék ügyeiket, vásárolhassanak és tartózkodjanak a bevásárlóközpontban. Ennek érdekében és a vírus elleni védekezés jegyében egy teljeskörű, a jelenleg elérhető legmegbízhatóbb tartós felületvédelmi eljárás végrehajtását kértük az épületben.” - mondta el Harasta Gábor, Center Manager. A rendelkezésre álló szakvélemények és laboratóriumi vizsgálatok alapján a kezelést követően több mint 90%-al csökken a baktériumok és vírusok jelenléte. Ezenfelül gátolja további szennyeződések későbbi lerakódását is, amivel hosszútávú védettséget biztosít.

A légúti fertőzések többségében, mint például a megfázás vagy az influenza terjedésének leggyakoribb módja a kórokozókkal fertőzött felületek megérintése. A hagyo­mányos takarítási és fertőtlenítési módszerek ugyan hatásosak, de csak rövid távon jelentenek hatékony megoldást. Az általuk biz­tosított higiénia rövid ideig tart, hiszen a kö­vetkező érintés után már újra kórokozók maradhatnak a felületen. Ezzel szemben a hazai fejlesztésű, speciális bevonattal kezelt felületen olyan mikrokörnyezet alakul ki, ami alkalmatlan az újonnan rákerülő kórokozó megtelepedésére. Ilyen kezelésen estek át a KÖKI korlátjai, a lift gombok, a mozgólépcsők kapaszkodói és minden egyéb gyakran érintett terület. Az eljárás tartós és folyamatos hatásának köszönhetően, ezek egy éves védettséget nyújtanak.

Mi sem bizonyítja jobban a bevásárlóközpont felkészültségét, minthogy az intézkedéssel párhuzamosan megszerezték a svéd Safe Asset Group által kibocsátott Covid-megfelelőségi Tanúsítványt, mely a biztonságos kereskedelmi létesítményeknek járó elismerés. A nemzetközi szakértőkből álló csoport szigorú ellenőrzési szempontok szerint vizsgálta meg a KÖKI és a hozzá tartozó vállalkozók, bérlők vírushelyzetre való felkészültségét (rendelkezésre álló védőfelszereléseket, tisztítószereket), valamint a hatályban lévő intézkedések betartását, betartatását (maszkviselés, távolságtartás).

„A célunk az volt, hogy a pandémia ideje alatt és kiemelten a karácsony vásárlási szezon időszakára a lehető legbiztonságosabb bevásárlási lehetőséget biztosítsuk vásárlóink számára a tágas terek és sztenderd fertőtlenítési és elővigyázatossági előírásokon túl is.” – nyilatkozta Harasta Gábor, Center Manager.

A bevásárlóközpont üzemeltetője továbbra is kéri a látogatókat, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítő automatákat, valamint viseljenek a szájat és orrot eltakaró maszkot a bevásárlóközpont egész területén. A hatályban lévő intézkedésekről, illetve kifejezetten a KÖKI-t érintő szabályozásokról folyamatosan tájékoztatja vásárlóit a közösségi oldalán.

A felületkezelésről

A Resysten technológia egy magyar fejlesztésen alapuló fotokatalitikus védőbevonat rendszer. A titán-dioxid-ot, mint katalizátort felhasználva a fény segítségével éri el a kívánt védőhatást. Olyan mikrokörnyezetet teremt a kezelt felületen, amely gátolja a biofilmképződést, ezáltal a baktériumok, vírusok és gombák nem képesek megtelepedni. A bevonatrendszer egy egyedülálló fejlesztésének köszönhetően molekuláris szinten épül bele a felületekbe, ezáltal akár egy éven keresztül is védőréteget tud képezni a felszínen; hagyományos takarítási eszközökkel nem eltávolítható. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos szakvéleményével rendelkező Resysten bevonatrendszer biocid anyagokat nem tartalmaz és nem tartozik a biocid termékek forgalmazásáról és felhasználásáról szóló 528/2012/ EU rendelet hatálya alá.

A Tanúsítványról

A Safe Asset Group által végzett megfelelőségi vizsgákat alapja saját, úgynevezett SHORE szabályrendszere, mely a WHO és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) napra kész ajánlásaira alapszik. Összesen 6 alapterületet foglal magában, melyek összesen több mint 850 megfelelőségi kritériumot foglalnak magukban.

Az Adventumról:

Az Adventum Group egy butik befektetési alapkezelő társaság, amely a kelet-közép-európai ingatlanbefektetésekre fókuszál. 2006-ban alakult és teljes mértékben a menedzsment tulajdonában áll. Az alternatív befektetési alapkezelők irányelve alapján működik Vallettában és Budapesten alapított alapkezelő társaságokkal, 400 millió eurót meghaladó eszközértékű kezelt vagyonnal. A cégcsoport több, tapasztalt, CFA, NRW és MRICS képesítésű, összességében több mint 70 éves befektetési tapasztalattal rendelkező ingatlanszakértőt tudhat a munkatársai között. A menedzsment mindeddig 1,5 milliárd euró összértékű befektetést hajtott végre a kelet-közép-európai régióban.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF