Sun Contracting napelemes modellje forradalmasítja az energiapiacot! (x)

PR cikk
A fenntartható napenergia fellendíti a gazdaságot.A Sun Contracting modell egy jövedelmező zöld koncepció.

Kiváló éves mérleg: a Sun Contracting 32 MWp napelem kapacitás telepítésével zárja a 2020-as évet

Triesen. 2020 kihívásokban bővelkedő és sok tekintetben igen speciális év volt. Ugyan a pandémia éve számos megpróbáltatást és akadályt tartogatott, ennek ellenére tizenegy éves fennállásának eddigi legsikeresebb üzleti évére tekint vissza a nemzetközi porondon tevékenykedő Sun Contracting AG: a vállalatcsoport egy éven belül 32 megawatt peak-et meghaladó napelem kapacitásbővítést tudott elérni.

A vállalatcsoporton belül már a 2019-es üzleti évben elért kiváló eredmény is okot adott az örömre, hiszen a német napelemes piacon végzett operatív tevékenység első évét 11,7 megawatt peak naperőmű kapacitás telepítésével zárták, és már a 2020-as projektnaptárban is sokasodott a bejegyzések száma. Az, hogy végül 2020-ban ráadásul exponenciális növekedést sikerült elérni, még a vállalatcsoport várakozásait is felülmúlta. Mintegy 50 %-kal több újonnan telepített napelem kapacitással a Sun Contracting csoport jóval megelőzi az európai 11 %-os átlagot.

A Sun Contracting modell működése – Napenergia a 21. század aranya!

2020.12.31-vel a Sun Contracting AG összesen több mint 86,4 MWp projektált napelem kapacitással rendelkezik 4 országban. Ebből 66,2 MWp-et Contracting /finanszírozási/ projektként valósítottak meg, ez 309 napelem rendszernek felel meg. A „Photovoltaik Contracting“ /naperőmű finanszírozási/ projekt esetében a Sun Contracting AG üzemelteti a napelem rendszert az ügyfél tetőfelületén, és vállalja a karbantartást valamint a javítást is. A megállapodásban rögzített Contracting /finanszírozási/-futamidő végén a létesítmény az ügyfél tulajdonába megy át. A megtermelt szoláráramot vagy közvetlenül az ügyfél használja fel, vagy betáplálják a közcélú hálózatba.

Ismét fókuszban Németország

A Sun Contracting AG Németországban immár a második egymást követő évben rendkívüli mértékben tudta fokozni jelenlétét: majd 29 megawatt peak napelem kapacitás létesítése azt jelenti, hogy a Szövetségi Köztársaságban szinte megduplázták a fenntartható energia termelését – és mindezt 12 hónapon belül érték el. Különösen a naperőmű-támogatás sokat vitatott 52 gigawattos felső korlátja gyorsította fel a bővítést Németországban, ahol a vállalat az év végével egy több mint 18 megawatt-peak napelemes kapacitású, 68 napelem rendszerből álló projektportfolió megvalósításának lehetőségét szerezte meg. Ezeknek a létesítményeknek a telepítése 2021 közepéig megvalósul, így a Sun Contracting már ebben az időszakban el fogja érni a teljes 2020-as bővítés két harmadának megfelelő értéket.

Déli irányú terjeszkedés

Már a 2020-as üzleti év elején megkezdődtek a szlovéniai napelemes piacralépés konkrét előkészületei. Az Európán belül érvényes utazási korlátozások miatt bekövetezett rövid stagnálást követően azután 2020. novemberében elérkezett az idő: lezajlott a szlovén Pansolar d.o.o. társaság integrációja a Sun Contracting vállalatcsoportba. A Sun Contracting az év vége óta egyelőre az első két, csaknem 600 kWp őszkapacitású Contracting projektet üzemelteti egy osztrák határhoz közeli területen.

Kooperáció egy jobb jövő érdekében

Nem csupán maga a vállaltcsoport, hanem a tisztább jövő érdekében is értékes együttműködést indított a Sun Contracting AG 2020-ban Ausztriában: Ausztria legnagyobb magánkézben lévő benzinkút-üzemeltetője 2021. elején első körben 19 telephelyét látja el a Sun Contracting-től beszerzett napelem rendszerekkel. A jövőben is folytatni kívánják ezt az együttműködést, hiszen tervezik a projekt egész Ausztriára való kiterjesztését.

Cégportré

A Sun Contracting vállalatcsoport a cég történetének immár több mint 11 évére tekint vissza. Nagy ismertségre elsősorban a német nyelvterületen, az innovatív Photovoltaik Contracting /naperőmű finanszírozási/ üzleti modellel tett szert. A jelenlegi, négy országban telepített és projektált 86,4 megawatt peak napelem kapacitással a Sun Contracting Európa egyik legnagyobb napenergia-rendszerek kivitelezésével foglalkozó vállalatának számít. 309 Contracting projektként megvalósuló naperőmű létesítménnyel a vállalat Ausztriában, Németországban és Liechtensteinben a terület piacvezetői között szerepel az ágazatban. A napelem rendszerek telepítése és üzemeltetése mellett a Sun Contracting AG jó néhány éve kibocsátóként is nagyon sikeres a fenntartható befektetések területén. Egy kizárólag az osztrák befektetőknek szóló alárendelt kölcsöntőke kötvényen kívül a Sun Contracting AG négy további kötvénye is jegyezhető. A speciálisan a német piacra kialakított Sun Contracting Registered Junior Bond 2020 és a csak svájci frankban jegyezhető Sun Contracting Registered CHF Bond 2020 mellett kibocsátották még a Sun Contracting Registered EURO Bond 2020 valamint a Sun Contracting Bearer Bond 2020 kötvényeket is. Utóbbi mindenekelőtt Ausztriában, és legfőképpen a vállalkozók számára kínál érdekes opciót a befektetésekre vonatkozó nyereségadó-mentes összeg /Gewinnfreibetrag/ miatt, valamint azért, mert értékpapírszámlán is elhelyezhető. Mind a négy kötvény online, közvetlenül a kibocsátónál jegyezhető.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF