Naprakész, könnyen integrálható adatok a céges kártyás költésekről – ez a Smart Data (x)

PR cikk
A Mastercard platformján alapuló szolgáltatás ráadásul csökkentheti a kiadásokat és hatékonyabbá teheti a cég működését. Minderről az UniCredit Bank kártyás szakértőjével, Brenner Gyöngyivel beszélgettünk.
Kezdjük az elején. Mi pontosan a Smart Data szolgáltatás és miért javasolja a cégeknek?

A magyar piacon is évek óta megfigyelhető a vállalati bankkártyák számának töretlen növekedése. Ezzel párhuzamosan a vállalatok oldaláról is egyre nagyobb hangsúlyt kap a kártyás költések adatainak minél hatékonyabb feldolgozása, költség-menedzsmentje. Erre a megnövekedett igényre kínálunk megoldást a Mastercarddal közösen, a Smart Data-t.

Ez egy olyan integrált bankkártyás adatszolgáltatást is lehetővé tevő platform, ami naprakész információt ad a cégek számára a Mastercard vállalati bankkártyákkal történt költésekről. Így nagyobb rálátást kaphatunk a kártyás tranzakciókra és nyomon követhetjük a céges kiadásokat; a zökkenőmentesen integrálható szolgáltatásnak köszönhetően pedig teljesen automatizálható a könyvelési folyamat, csökkenhetnek az adminisztrációs terhek. De jó alapot ad ahhoz is, hogy a céges költségvetést optimalizáljuk, előnyösebb pozícióba kerüljünk egy ártárgyalás során azoknál a szolgáltatóknál, ahol a legtöbbet költ a cégünk - ehhez pedig a Smart Data a lehető legrészletesebb adathalmazt biztosítja. Hadd mondjak néhány példát! Ha egy vállalat munkavállalói gyakran használják akár belföldi, akár külföldi kiküldetésük során bankkártyájukat, a Smart Data szolgáltatással hatékonyabban követhető, hogy pontosan mikor, hol, melyik szolgáltatónál (például autókölcsönzőnél, szállodában, étteremben, benzinkúton) fizettek vagy használták készpénzfelvételre a céges bankkártyáikat. Az integrált adatszolgáltatással időt spórolhatunk az automatizált könyvelési folyamatnak köszönhetően, ezzel a tranzakciós adatokat egyszerűen fel lehet dolgozni és a megfelelő főkönyvre könyvelni. Ezen felül a tranzakciókhoz értékes kiegészítő adatokat is társíthat a Mastercard, amelyek további segítséget nyújthatnak a hatékony költség elszámolási folyamatban. A manualitást nem igénylő könyvelési lépések még nagyobb hangsúlyt kapnak, ha a külföldön végrehajtott tranzakciók devizaneme eltér a bankkártyához kapcsolódó számla devizanemétől, és konverziós tételeket kell kezelnünk.

Milyen további előnyökkel jár a szolgáltatás, és legfőképp: hogyan működik?

Az adatok a legtöbb könyvelési rendszerrel teljesen kompatibilis formátumban, automatikusan érkeznek a cég vállalatirányítási rendszerébe, ahol a költségtípusoknak megfelelő főkönyvi allokáció is automatizálható. Így a tranzakciós adatokat nem kell a papíralapú vagy ugyan elektronikus, de könyvelési rendszerünkkel nem kompatibilis kivonatról manuálisan rögzíteni, ami így csökkenti a könyvelési folyamat erőforrás igényét, hatékonyabbá és átláthatóbbá téve azt. A Smart Data használatához nincs szükség fejlesztésre sem: a Mastercard egy tucat különböző interface-t fejlesztett a legismertebb könyvelési vagy költségmenedzsment beszállítók felé, úgy, mint SAP, Concur, Xpenditure, hogy biztosítsa az adatok átalakítását oly módon, hogy zökkenőmentesen betölthetőek legyenek a vállalat könyvelési vagy költségmenedzsment rendszerébe.

A Smart Data még ennél is többet tud. Hamarosan új funkciókkal bővül, így a jövőben internetkapcsolat és böngésző is elég lesz ahhoz, hogy cégünk bankkártyás költéseiből egy rendkívül felhasználóbarát adatbázishoz hozzáférjünk, ahol számos szűrési feltétel szerint készíthetünk egyedi költségelemzési riportokat, elemzéseket. És amit a legjobban várunk, az a virtuális bankkártya-szolgáltatás, ami szintén a Smart Data platformon keresztül valósul majd meg.

(x)

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF