Exkluzív kávéspecialitások a Portfolio konferenciáin (x)

PR cikk
Exkluzív kávéspecialitásokkal várja a Portfolio konferenciáinak vendégeit a Dallmayr. A Dallmayr maga több mint 300 éves, speciális pörkölőjük pedig közel 140 éves múltra tekint vissza. 1880-ban Ferdinand Eichhorn megalapította kávé- és teakereskedését Braunschweigben, amihez Carl Heimbs 1920-ban csatlakozott társként, 1935-től pedig már Heimbs und Sohn néven működtek. 1986-tól tartoznak a Dallmayr családhoz, 2011 óta teljesen új dizájnnal, külön márkaként szerepelnek a Dallmayr kínálatában

A Dallmayr kávékülönlegességei közül a HEIMBS termékcsalád képviseli a kiemelten exkluzív vonalat, ezen belül is megkülönböztetve néhány ritkaságot, specialty termékeket. A Dallmayr Speakers Loungeban a Los Andes és a Feinster Röstkaffee kávékat mutatjuk be. A HEIMBS a Braunschweigi Műszaki Egyetemmel együttműködve, 1954-ben fejlesztette ki – az akkor forradalminak számító – AEROTHERM® pörkölési eljárást. A kávészemeket közvetett módon felmelegített, 230-270 Celsius fokos légáramban megforgatják és lassan pörkölik anélkül, hogy a kávébab érintkezne a forró fém alkatrészekkel, (ami ronthatná a pörkölés eredményét). Így a kávébab “lebeg” a pörkölőkamrában áramló levegőben és kívülről befelé, egyenletesen pörkölődik. A lassú pörkölés eredménye, hogy biztosan nem égnek meg a szemek és testes, karakteres aroma alakul ki.

Ezzel az eljárással egyszerre legfeljebb 24 kg kávébab pörkölődik, szemben a nagy pörkölőüzemek akár több tonnás kapacitásával. A HEIMBS termékcsalád kizárólag gondosan válogatott farmokról származó zöldkávéból készül. A legtöbb termék pedig rendelkezik BIO és Fairtrade minősítéssel is.

Los Andes

Kiegyensúlyozott és elegáns, finom citrusos jegyekkel Kolumbiából az Andokból. Kizárólag Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkező termelőktől. 100% Arabica, a Heimbs Pure Origins család tagja, értékes ritkaság egy nagyon különleges régióból. Az innen származó kávébabok kivételesen jó minőségűek és csak kis mennyiségben kaphatóak. A különleges borokhoz hasonlóan ezeknek a kávéknak is jellegzetes – csak az adott régióra jellemző – ízvilága van, amire a Dallmayr pörkölőmesterei gondosan vigyáznak.

Feinster Röstkaffee

Közép-, és dél-amerikai területekről származó farmszelektált kávé, organikus és Fairtrade minősítéssel. 5 változatban kapható, amelyek ízvilága valamelyest eltér egymástól. Tökéletes kávé, harmonikus telítettséggel, amely elegánsan testes. A finom, gyümölcsös jegyek jól illeszkednek az enyhén fűszeres aromákhoz. 100% Arabica.

A cikk megjelenését a Dallmayr támogatta.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF