Így lehetsz te is "sztárborász" - Egy liter bor 95 forintból?

agrarszektor.hu
Huszonegy nap alatt bárki előállíthat otthon huszonegy liter vörösbort - legalábbis ezt ígéri egy lengyel cég bio vörösbornak nevezett készlete, amelyet az agrárszektor.hu szerkesztősége most fedezett fel a Tescóban. Elvileg csak egy kis cukrot és vizet kell hozzáadni a csomagban lévő koncentrátumhoz, és "szezonon kívül" is bármikor készíthetünk ilyen házibort. Remélhetőleg azonban senki nem gondolja komolyan, hogy az így előállított "műboroknak" bármilyen közük is lehet a minőséghez.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mindössze 1995 forintért forgalmazza a Tesco egy lengyel cég "bio vörösbornak" nevezett készletét, amely a tájékoztató szerint alkalmas arra, hogy azzal valaki házilag különösebb ismeretek és szakértelem nélkül bort állítson elő. A Biowin nevű társaság készlete természetes szőlőkoncentrátumot és erjedéshez szükséges élesztőt is tartalmaz, amelyhez a felhasználóknak tulajdonképpen már csak cukrot és vizet kell hozzáadniuk.

A csomagoláson is látható felirat szerint a doboz tartalmából 21 nap alatt 21 liter bort lehet készíteni, így az 1995 forintos készlettel egy liter bor önköltsége - nem számítva a cukor árát - nagyjából 95 forint lehet. Mindezt úgy, hogy bárki függetlenítheti magát a szürettől, vagyis saját borát tulajdonképpen bármikor "megcsinálhatja".

Nem lehet kétséges azonban, milyen "minőségre" számíthat, aki ilyen bor elkészítésére adja a fejét. Elég csak belegondolni, milyen komoly tudásra, tapasztalatra és technológiára van szükség ahhoz, hogy a profi pincészetek, vagy akár a hobbiként, de elhivatottan borászkodók jó borokat állíthassanak elő.

Ezért finoman szólva is meggondolatlan vállalkozásnak tűnik, ha valaki a tescós-készletes technológiával akarna "sztárborásszá" válni. Ha mégis bárki ezzel megpróbálkozna, ne lepődjön meg, ha ihatatlan műborokat kostól majd a háromhetes procedúra végén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02