EU-s tízmilliárdokból rövidesen 20 perccel gyorsabban érhetünk Budapestről Salgótarjánba

Portfolio
A nyár végére teljessé válik a 21-es főút Salgótarján és Hatvan közötti szakaszának négysávosítása - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán elérhető adatok szerint öt szakaszban összesen 42 milliárd forintos fejlesztésről van szó, amelyből 36 milliárd forint az EU-s támogatás és a fejlesztés révén az autós menetidő Salgótarján és Budapest között közel 20 perccel csökken.
A végéhez közeledik az M3-as autópályát Hatvantól Salgótarjánig összekötő 21-es főút négysávosítása, hiszen a két hiányzó szakasz fejlesztése a tervek szerint a nyár végére fejeződik be - írja Magyar Idők, igaz egy szóval sem említi, hogy döntő részben EU-pénzből megvalósuló fejlesztésről van szó.

Amint alább bemutatjuk, a NIF oldalán egyébként az utolsó két szakaszhoz (4,7 km és 6,6 km) egyaránt megjelölnek augusztusi és október végi befejezési tervet is. Mindenesetre amint elkészül a két szakasz összesen 23 milliárd forintos fejlesztéssel, teljessé válik majd a Salgótarján és Hatvan közötti 53 kilométeres közúti összeköttetés négysávosítása.



A 2014-2020-as ciklusban 1 millió euró feletti uniós támogatást elnyerő fejlesztésekkel kapcsolatos projekt előrehaladási, illetve záró közleményeket szívesen fogadjuk az uniosprojekt@portfolio.hu címen és ezeket az Uniós Források rovatunk Projektek mellékletében ingyenesen közzé is tesszük.

Címlapkép forrása: NIF Zrt.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF