Új üzletet nyitott a Penny

Új üzletet nyitott a Penny

A Nyugati Pályaudvar közvetlen közelében nyitotta meg kilencedik budapesti üzletét a Penny - adta hírül a cég.

Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Nemrég derült ki, hogy az Uber – amely közel nyolc éve hagyta el a budapesti piacot – új formában tér vissza a fővárosba. Április 16-án, vagyis ma a Budapesti Közlekedési Központ után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is zöld utat adott a cégnek, vagyis a hivatalos jóváhagyási folyamat lezárult. Várhatóan nyár elején indul a szolgáltatás, és már csak napok kérdése, hogy jelentkezhetnek a sofőrök az Uberhez. A cég indulásáról kérdeztük Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét és Reich Ádámot, a partnercég, az F Mobilitás Kft. ügyvezetőjét.

13 millió forint pótdíjat fizetett 10 bliccelő a BKK-nak

13 millió forint pótdíjat fizetett 10 bliccelő a BKK-nak

Érvényes jegy vagy bérlet nélkül saját bevallása szerint a közösségi közlekedők 9 százaléka utazik, közülük a legtöbb alkalommal a legfiatalabbak (18-29 évesek), és a 40-49 évesek bliccelnek – derült ki a BKK saját felméréséből, amelyet a Pénzcentrum ismertetett. Laptársunk szakértővel is beszélgetett a témáról.

Megdőlt a melegrekord Budapesten

Megdőlt a melegrekord Budapesten

Megdőlt a hajnali és a napi országos és fővárosi melegrekord is vasárnap - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

118 éves rekord dőlt meg szombaton

118 éves rekord dőlt meg szombaton

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

Olcsóbb a lakhatás Bécsben, mint Budapesten?  - Mutatjuk, mi az osztrák főváros titka

Olcsóbb a lakhatás Bécsben, mint Budapesten? - Mutatjuk, mi az osztrák főváros titka

Az utóbbi években szinte letaszíthatatlan a városok élhetőségét vizsgáló listák éléről Bécs, amit az egészségügyi rendszer, az oktatás, az infrastruktúra, a közbiztonság és a kulturális környezet mellett a világszínvonalú lakhatási körülményeinek is köszönhet. Mi vezetett ahhoz, hogy Bécsben ma jövedelemarányosan sokkal olcsóbb lakást bérelni, mint Budapesten? Hogy alakult ki az osztrák fővárosban a világ egyik legmagasabb szintű bérlakásrendszere? Milyen kihívásokkal néz szembe ezen a téren Bécs és Budapest? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Jön a tavaszi nagytakarítás Budapesten

Jön a tavaszi nagytakarítás Budapesten

Április 6-án és 7-én, az Erzsébet híd mindkét oldalának megtisztításával kezdődik az FKF szokásos tavaszi hídmosási programja, melynek során megtisztulnak a budapesti hidak, és a Váralagút is. A program az idei évben összekapcsolódik Budapest számos forgalmas csomópontján és a Nagykörút teljes hosszán megszervezett, koncentrált nagytakarítással.

Üzemanyaghiány lépett fel a ferihegyi reptéren

Üzemanyaghiány lépett fel a ferihegyi reptéren

Üzemanyaghiány miatt nem tudott felszállni Budapesten pénteken kora reggel az egyiptomi Hurghadába tartó járat, talán ma este ez megtörtént, az ok nem a Molnál keresendő, hanem az Air BP repülőgép-üzemanyag kiszolgálónál jelentkező átmeneti készletezési problémával függ össze – számolt be péntek este az RTL Híradó.

Település, járás vagy vármegye? Mi alapján hozzunk szakpolitikai döntéseket?

Település, járás vagy vármegye? Mi alapján hozzunk szakpolitikai döntéseket?

A társadalmi-gazdasági felmérésekben vannak olyan jellemzők, amelyekről egyéni szinten nem állnak rendelkezésre adatok, ezért az aggregált adatokkal kell dolgozni. Például nem állnak rendelkezésre egyénenként jövedelmi adatok, de települések szintjén igen. Ez viszont felveti a módosítható területi egység (MAUP) problémáját. Az aggregáció szintje (település, járás, vármegye, régió) befolyásolja a területileg aggregált adatok elemzéséből kapott eredményeket. Az aggregáció kérdésével azért fontos foglalkozni, mert a területi kutatások eredményeit felhasználják a közigazgatási, területfejlesztési és gazdaságpolitikai döntéshozatalban, és a különböző aggregációs szinteken végzett tanulmányok eltérő eredményekre vezethetnek, ami befolyásolhatja a területfejlesztési vagy egyéb támogatások elosztását.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.