330 milliós EU-forrásból újul meg a sátoraljaújhelyi piarista kollégium

MTI
A Piarista Rend Magyar Tartománya több mint 330 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium felújítására, korszerűsítésére - közölte a rendtartomány pénteken az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint az európai uniós és magyar költségvetési forrásból megvalósuló fejlesztés részeként felújítják a műemlékvédelem alatt álló épület tetejét és homlokzatát, lecserélik a nyílászárókat és szigetelik az épületet.

A kollégium elődjének tekinthető kolostort a XIV. században emelték a pálos szerzetesek, az épületet 1668-ban újjáépítették, majd 1698-ban kibővítették egy második emelettel. Az épületen legutóbb az 1960-as években történtek állagmegóvási munkák.

A munkálatokat várhatóan 2020 végére fejezik be.
A továbbiakban is várjuk a nagyobb, EU-pénzből megvalósuló uniós fejlesztések eredménykommunikációját az uniosprojekt@portfolio.hu email címre, amely közleményeket térítésmentesen közzéteszünk a Portfolio Uniós források rovatának Projektek mellékletében.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF