Nagy ötleted van Pest-megyében? - Már zajlik az új pénzosztás

Portfolio
Egy már működő, Pest-megyei ötletek finanszírozására szolgáló kockázati tőkealapra hívták fel a figyelmet egy keddi közleményben a hivatalos uniós pályázati portálon, hiszen a Gran III névre hallgató Kockázati Tőkealapban többmilliárdos EU-pénz is benne van.
A szűkszavú tájékoztatóban azt foglalták össze, hogy milyen befektetési szempontok mentén fordulhatnak az érdeklődők a kockázati tőkealaphoz, amely az "Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram" című (VEKOP-2.1.2-17 kódszámú) konstrukcióban kapott forrásokat, hogy ígéretes ötleteket karoljon fel.

A Gran III Kockázati Tőkealap oldalán elérhető információk alapján "A Gran Private Equity Zrt. által kezelt 6.930.759.315 Ft jegyzett tőkéjű Gran III Kockázati Tőkealap a VEKOP 2. (Kutatás, fejlesztés és innováció) Prioritás keretében finanszírozott Intelligens Szakosodási Tőkeprogram (VEKOP-2.1.2-17) végrehajtására jött létre" és a befektetési javaslatokkal szemben az alábbi főbb elvárásokat támasztja:
  • Projekt megvalósításának helyszíne: Közép-magyarországi régió
  • Finanszírozási igény: 200 millió Ft - 1,5 milliárd Ft
  • Újszerűség, innovációs tartalom
  • Projektjavaslat által érintett lehetséges S3 célterületek: Egészséges társadalom és jólét; Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák; Tiszta és megújuló energiák; Fenntartható környezet; Egészséges helyi élelmiszerek; Agrár-innováció; IKT (infokommunikációs technológiák) & szolgáltatások; Befogadó és fenntartható társadalom, élhető környezet; Intelligens technológiák.


A kockázati tőkealapkezelő oldalán egyelőre 4, még tavaly végrehajtott befektetést lehet elérni.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF