FONTOS Putyin elhagyja Oroszországot, repedezik a donbaszi frontvonal - Híreink az ukrajnai háborúról kedden
Itt a bejelentés! Újra felfüggesztik a Budapestnek és Pest megyének szóló napelemes EU-pályázatot

Itt a bejelentés! Újra felfüggesztik a Budapestnek és Pest megyének szóló napelemes EU-pályázatot

Egy április 30-i, péntek délutáni hivatalos közlemény szerint 10 nap múlva, május 10-én déltől a keret kimerülése miatt szüneteltetik a pályázat benyújtásának lehetőségét a Budapest és Pest megye lakosai számára február 22-én újranyitott EU-pályázatnál. A kiírás 0%-os kamat mellett kínál akár 20 évre hitelt a természetes személyek ingatlanjain energiahatékonysági, vagy megújuló energiás beruházásokra, így például napelem telepítésére, szigetelésre, vagy nyílászáró cseréjére.

A napelemes pályázat lehet a megoldás annak, aki kimarad az otthonfelújítási támogatásból

A napelemes pályázat lehet a megoldás annak, aki kimarad az otthonfelújítási támogatásból

Elsősorban azoknak lehet jó megoldás a közelmúltban újraindult 0%-os hitel igénybevételével háztartási napelemes rendszert telepíttetni, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak részt venni az otthonfelújítási támogatási programban – mondja Székely András, az Optimum Solar Home System Kft. ügyvezetője, aki szerint a központi régión kívül még többen lehetnek, akik igényt tartanának rá energetikai beruházásuk finanszírozásához.

Itt a nagy hír! Ma újranyílt a lakossági napelemes EU-pályázat Budapesten és Pest megyében

Itt a nagy hír! Ma újranyílt a lakossági napelemes EU-pályázat Budapesten és Pest megyében

Ma reggel 9 órától újra megnyílt a közép-magyarországi régió, azaz Budapest és Pest megye lakosai számára a másfél éve felfüggesztett EU-pályázat, amely 0%-os kamat mellett kínál akár 20 évre hitelt a természetes személyek ingatlanjain energiahatékonysági, vagy megújuló energiás beruházásokra, így például napelem telepítésére, szigetelésre, vagy nyílászáró cseréjére.

Lezárták a nagy napelemes EU-pályázatot – Íme, az eddigi főbb eredmények

Lezárták a nagy napelemes EU-pályázatot – Íme, az eddigi főbb eredmények

A hétfői figyelmeztetés után csütörtökön éjfélkor zárult a vidéki magyarországi régióknak szóló lakossági energiahatékonysági uniós 0%-os hitelprogram (GINOP-8.4.1/A-17) és pénteken délelőtt kiadta az első összesítését a program eddigi eredményeiről a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A közlemény címéből („Nagy sikerrel zárul az MFB lakossági energiahatékonysági hitelprogramja”) és tartalmából arra következtetünk, hogy ezt a pályázatot már nem fogják újranyitni, azaz nem csak ideiglenes felfüggesztésről, hanem végleges bezárásról van szó.

100 milliárd forintnyi forrásra pályázhatnak a magyar kkv-k

100 milliárd forintnyi forrásra pályázhatnak a magyar kkv-k

Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a duplájára, 100 milliárd forintra emelte az eredetileg országosan meghirdetett 50 milliárd forintos keretösszeget a vállalkozások technológiai megújítását segítő két program pályázatán - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázat első támogatói szerződéseinek átadásán.

Megduplázza a kormány a támogatást

Megduplázza a kormány a támogatást

Az 50 milliárd forintos keret több mint kétszeresére érkezett támogatási igény a vállalkozások technológiai megújulását segítő pályázaton, ezért a kormány további 50 milliárd forinttal duplájára emeli az eredeti keretösszeget – jelentette be Varga Mihály a Gazdasági Kabinet ülését követően. A pénzügyminiszter kiemelte: a járvány elleni győztes csata után most a gazdaság újraindításának van itt az ideje, ezért a kormány minden életképes, fejleszteni kívánó magyar vállalkozást támogat az újraindulásban. A felhívásra közel 4500 cégtől érkezett pályázat 105 milliárd forint értékben.

500 milliárd forintos beruházási igény mutatkozik a versenyszférában

500 milliárd forintos beruházási igény mutatkozik a versenyszférában

Bizakodásra adhat okot, hogy van Magyarországon háromezer-ötszáz, többségében hazai tulajdonú vállalkozás, amely együttesen hozzávetőleg 500 milliárd forintot fordítana beruházásokra - mondta a Világgazdaságnak Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója, a Magyarok a Piacon Klub elnöke.

Elbocsátás helyett fejlesztenéd a céged 70%-os támogatásból? – Két hét múlva nyílik a remek EU-s pályázat

Elbocsátás helyett fejlesztenéd a céged 70%-os támogatásból? – Két hét múlva nyílik a remek EU-s pályázat

Április végén már beharangoztuk, azóta a társadalmi egyeztetés is lement vele kapcsolatban, most pedig azt jelentette be Rákossy Balázs,  a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, hogy május 29-én meg is nyílik az országosan összesen 52,1 milliárd forintos keretösszegű technológia fejlesztést támogató EU-s pályázat. A felhívás érdekessége, hogy feltételesen visszatérítendő, azaz elvileg hitelként nyújtják, de ha az eredményességmérési kritériumokat teljesíti a cég, akkor akár 70%-os támogatássá válhat a hitel. A pályázat a foglalkoztatott és a megtartott alkalmazottak létszámához igazodik, a kisebb cégeket jobban támogatják és elég széles a fejlesztési területek tárháza, amit támogatnak belőle. Mivel a központi régiónak is nyílik egy „tükörpályázat”, így valójában az ország egész területén vonzó feltételekkel lehet indulni a pénzért. Az államtitkár jelzése után röviddel meg is jelent a hivatalos pályázati oldalon a konvergencia régiónak szóló (GINOP) felhívás végleges tartalma.

199 milliós EU-támogatásból fejlesztettek pályafenntartást segítő rendszert

A pályafenntartás, útvagyon nyilvántartás területén valósított meg egy komplex fejlesztést konzorcium vezetőként IT Quality Services Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely a projekthez a VEKOP-2.1.1-15-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című pályázaton nyert el 198,97 millió forint vissza nem térítendő támogatást – derült ki a cég szerkesztőségünknek küldött projektzáró közleményéből.

Hatalmas EU-pénzeket szánt a kormány a romatelepek felszámolására, de alig halad a program

Hatalmas EU-pénzeket szánt a kormány a romatelepek felszámolására, de alig halad a program

Összesen 289 olyan uniós projekt van jelenleg az országban, amely a szegregációt, jellemzően kistelepülési romatelepek, felszámolását hivatott elérni új ingatlanok építésével is, de a számokat elnézve ezek döcögősen haladnak, hiszen a 75 milliárdos pályázati keretből csak 65 milliárdot kötöttek le eddig és annak is csak a felét fizették még ki – derül ki a Portfolio összesítéséből. A lassú haladásban lényeges oka lehet annak, hogy a pályázatok 2-3 évvel ezelőtti beadásához képest elszálltak az építőipari kiviteli árak és közben súlyos az építőipari munkaerőhiány is, így a megkezdett projektek közül több is félbeszakadt, vagy jócskán csúszik anyagi-emberi erőforrás korlátok miatt.

Durván levágták a Pest megyei cégek megújuló energiás EU-pályázati keretét

Durván levágták a Pest megyei cégek megújuló energiás EU-pályázati keretét

Az eddigi 11,76 milliárdról 7,8 milliárd forintra, azaz egyharmadával vágták a Pest megyei cégek megújuló energiás épületenergetikai fejlesztéseit támogató uniós pályázat keretét, így az eredetileg megcélzott 170-320 cég helyett mindössze 50-110 cég nyerhet támogatást – derült ki a hivatalos pályázati oldalon megjelent közleményből. Emiatt a fejlesztésekkel elérhető gazdasági hatásokat, azaz megcélzott indikátorokat is jócskán csökkentették, igaz az így felszabaduló támogatási keret más pályázatok fejlesztéseit támogathatja.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.