Újra módosult a lakossági napelemes pályázat – Miskolcon, Debrecenben és Székesfehérváron is kérdezhet

Portfolio
Mivel változott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban teljesítendő különböző indikátorok definíciója, így az ehhez a programhoz tartozó lakossági 0%-os energiahatékonysági és megújuló energiás pályázat indikátorai is változtak, velük együtt pedig az ezek teljesítését igazoló dokumentumok benyújtási határideje is – derült ki a hivatalos oldalon minap közzétett közleményből. A változások részleteiről és a gyakorlati teendőkről is szó lesz a Portfolio e hét szerdán, október 30-án Miskolcon, majd november 5-én Debrecenben, azt követően pedig november 12-én Székesfehérváron folytatódó szakmai rendezvényein.

Október közepén már változott a szóban forgó 0%-os lakossági energiahatékonysági és megújuló energiás hitel, több helyen lazítottak a szabályrendszeren.

A napelem, szigetelés és ablakcsere célokra kiválóan alkalmas konstrukció az MFB Pontokon keresztül érhető el és a napokban indulunk vidéki rendezvénysorozatra az MFB égisze alatt elérhető uniós hátterű és egyéb finanszírozási megoldásokról. Így az október közepi és a mostani újabb változásokról is van lehetősége kérdezni azoknak, akik ellátogatnak valamelyik rendezvényünkre.

A legfrissebb változások úgy jöttek, hogy egy minapi közlemény arra hívta fel a figyelmet, hogy módosult a GINOP ERFA felhívások programspecifikus indikátorainak definícióit tartalmazó dokumentum és ezzel összefüggésben jelent meg egy másik közlemény is. Utóbbi szerint módosultak a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) kiíráshoz tartozó alábbi indikátorok adatlapjai is:

  • 4.2 Energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés,
  • 4.3 A megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség,
  • 8.6 A lakóépületek éves elsődleges energia-fogyasztásának csökkenése,
  • CO30 A megújuló energia-termelés további kapacitása,
  • CO31 A jobb energiafogyasztási osztályba sorolt háztartások száma,
  • CO34 Az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése

A rövid közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az indikátor adatlapokon a GINOP-8.4.1/A-17 Eljárási Renddel összhangban változott az igazoló dokumentumok benyújtására rendelkezésre álló határidő is, továbbá a 4.3, CO30, CO31, illetve a CO34 adatlapokon pontosításra került az indikátorok definíciója és számítási módja.

Az adatlapok tartalmazzák az adatszolgáltatásra vonatkozó információkat, amelyek a végső kedvezményezettek jelentéstételi kötelezettségének teljesítését segítik. A módosított indikátor adatlapok letölthetőek az érintett felhíváshoz kapcsolódó dokumentumok közül.

Címlapkép forrása: Kilian O'Sullivan/View Pictures/Universal Images Group via Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF