Újra 5 százalék alatt a Magyar Telekom egyik nagytulajdonosa

Nagy Viktor
Tavaly áprilisban 5 százalék fölé került a Magyar Telekomban egy amerikai befektetési cég, most újra 5 százalék alatt van a szavazati aránya.
Tavaly április elején írtunk arról, hogy egy amerikai befektetési cég, az 1974-ben alapított Brandes Investment Partners tulajdoni hányada 5 százalék fölé emelkedett a Magyar Telekomban. A tranzakció előtt csak egy olyan tulajdonosa volt a Magyar Telekomnak, amelynek a tulajdoni hányada meghaladta az 5 százalékos küszöbértéket, ez pedig 59,21 százalékos tulajdoni hányaddal a Deutsche Telekom Europe B.V.. A Deutsche Telekom Europe B.V. 100%-os tulajdonosa a Deutsche Telekom Europe Holding B.V., amelynek 100%-os Tulajdonosa a Deutsche Telekom Europe Holding GmbH (korábbi nevén T-Mobile Global Holding Nr. 2 GmbH), amelynek 100%-os tulajdonosa a Deutsche Telekom AG, így a Deutsche Telekom AG a Magyar Telekom Nyrt.-ben 59,21%-os közvetett tulajdonosi részesedéssel, illetve szavazati joggal rendelkezik.

Ma érkezett a bejelentés, hogy a Brandes Investment Partners arról értesítette a Magyar Telekomot, hogy a magyar távközlési cégben a szavazati jogok aránya 2019. január 22-én 5 százalék alá csökkent. Így jelenleg már csak egy 5 százaléknál nagyobb tulajdonosa van a Magyar Telekomnak, ez pedig az anyacég, a Deutsche Telekom (a Deutsche Telekom Europe B.V.-n keresztül).

A Magyar Telekom árfolyama idén már közel 6 százalékot emelkedett, az igazán nagy rali azonban még tavaly novemberben volt, amikor pletykák terjedtek arról, hogy az anyacég Magyar Telekom részesedésére ajánlatot tettek.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF