Megszólalt az Airbus vezére a Boeing súlyos műszaki hibáiról - Nem örülünk

Portfolio
Az elmúlt hónapokban számtalan műszaki probléma jött elő a Boeing gépeinél, most a nagy rivális, az Airbus vezérigazgatója is megszólalt a témában, írja a Reuters.

Az Airbus nem örül az amerikai riválist, a Boeingot sújtó műszaki problémáknak, mivel azok rontják az egész légiipar megítélését, mondta az európai repülőgépgyártó vezérigazgatója kedden.

Nem örülök a versenytársam problémáinak. Nem tesznek jót az iparág egészének

- mondta Guillaume Faury a berlini Európa 2024 konferencián, amikor a Boeing műszaki problémáiról kérdezték.

Olyan iparágban vagyunk, ahol a minőség és a biztonság a legfontosabb

- tette hozzá.

Csak idén számtalan probléma lépett fel a Boeing gépeinél:

  • Január 5-én az Alaska Airlines által üzemeltetett Boeing 737 MAX-9-es gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania a portlandi nemzetközi repülőtéren, miután leszakadt a törzs egy része.
  • Január 13-án a japán All Nippon Airways által üzemeltetett Boeing 737-800-as gép kénytelen volt lemondani a felszállást, miután a pilótafülke egyik ablaka megrepedt.
  • Január 17-én Antony Blinken külügyminiszter egy Boeing 737-es repülőgéppel utazott volna Svájcból, de egy esetleges oxigénszivárgással kapcsolatos probléma miatt kénytelen volt egy másik gépre szállni.
  • Január 19-én lángok csapnak ki egy Boeing 747-8-asból a floridai Miamiban.
  • Január 20-án a Delta Airlines által üzemeltetett Boeing 757-es gépnek felszállási kísérlet közben elvesztette az egyik kerekét.

A Boeing műszaki problémái a a Boeing és az Airbus árfolyamgrafikonján is nyomot hagytak, a Boeing árfolyama idén 31 százalékot esett,

az Airbusé 19 százalékot emelkedett, és történelmi csúcson áll.

Címlapkép forrása: AaronP/Bauer-Griffin/GC Images via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF