Közgyűlést tart a Rába

Portfolio
Közgyűlést tart a Rába, amelyen a részvényesek többek között egy győri üzemcsarnok felújításáról és ingatlanértékesítésről is dönthetnek - derült ki a vállalat közleményéből.

2024. április 18. 10 órai kezdettel tartja közgyűlését a Rába ETO Park Hotelben (9027 Győr, Nagysándor József u. 31.). A szokásos napirendi pontok mellett két érdekes pont található az előterjesztések között.

Ezek közül az egyik a győri 67 000 m2 alapterületű üzemcsarnok felújítása, amely magába foglalja a tetőfelújítást, napelemek elhelyezését, és az építészeti, épületgépészeti és –villamossági korszerűsítéseket. A felújítási tervek már korábban a közgyűlés elé kerültek, azóta viszont a társaság menedzsmentje értékelte a kivitelezői ajánlatokat és az igazgatóság, valamint a felügyelő bizottság egyetértésével az ajánlati ár alapján a VERBAU Építőipari és Szolgáltató Kft-t javasolja a felújítás első fázisának, vagyis tetőfelújítás generál kivitelezésére, nettó 6,94 milliárd forint + 15% tartalékkeret vállalási áron.

A határozati javaslat a következő:

"A közgyűlés az előterjesztett javaslat alapján a tetőfelújítás kivitelezési munkáinak elvégzésére a VERBAU Építőipari és Szolgáltató Kft-t választja és felhatalmazza a Rába Futómű Kft-t a kivitelezővel a szerződés megkötésére az előterjesztés szerinti tartalommal és vállalási árral, azzal, hogy a Rába Futómű Kft. a beruházást a saját forrás mellett a Gyármentő Program keretében elért és a felújítás első fázisában felhasználható vissza nem térítendő támogatásának felhasználásával finanszírozza".

A másik érdekes pont egy ingatlanértékesítés jóváhagyása. A Rába 2024 januárjában konkrét vételi ajánlatot kapott egy ingatlanfejlesztő vállalattól a Győr belvárosában található, Városrétként ismert kivett beéptetlen terület két ingatlanára. A vállalatcsoport működéséhez nem szükséges az ingatlan, melynek jelenlegi funkciója nem tartozik a vállalat core tevékenységei közé.

Az értékesítendő ingatlan-egység jelenleg a földhivatali ingatlan-nyilvántartásban a Győr belterület 6394/40 helyrajzi számon nyilvántartott, 9 417 m2 területű és 6394/39 helyrajzi számon nyilvántartott 54 m2 területű, kivett beépítetlen területek, együttesen 9 471 m2 területtel.

A tranzakció, lezárását követően, további eredmény- és készpénz-többletet biztosít a vállalat számára a Rába Modernizációs Program 2025 célkitűzéseit elősegítő beruházásokhoz - írták. A Rába közel 600 millió forint eredményhatást vár a tranzakciótól.

A határozati javaslat az alábbi:

"A közgyűlés a társaság alapszabályának 13. (m) pontja alapján felhatalmazza a társaságot, hogy az előterjesztésben ismertetett ingatlant az előterjesztésben szereplő árverési feltételekkel, nettó 64 700 forint/m2 , de minimum nettó 612 773 700 forint kikiáltási áron árverés útján értékesítse az MNV Zrt. által működtetett Elektronikus Aukciós Rendszeren keresztül és a legmagasabb vételárat felajánló árverezővel az adásvételi szerződést megkösse".

A Rába árfolyama idén 8,6 százalékkal került lejjebb.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF