Több mint 900 százalékkal nőhetett a Samsung nyeresége

Portfolio
A Samsung Electronics előzetes jelentése szerint az első negyedévben a memóriachipek árának emelkedése révén 931%-os működési nyereségnövekedést ért el, ami meghaladja a piaci várakozásokat és erősíti pozícióját a globális chipgyártásban - írja a CNBC.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A vállalat előzetes közleménye szerint a 2024-es év január-márciusi időszakában a működési nyereség várhatóan eléri a 6,6 milliárd koreai wont (4,89 milliárd dollár), szemben az egy évvel korábbi 0,64 milliárd wonnal. Ez az előrejelzés meghaladja az LSEG elemzőinek 5,24 milliárdó wonra vonatkozó becslését.

SK Kim, a Daiwa Securities elemzője kiemelte, hogy a Samsung eredményességét a memóriaárak növekedése és az S24 modell erős értékesítése fogja hajtani, ami túlszárnyalja a piaci várakozásokat. Kim szerint az AI által vezérelt memóriaipar fellendülése fogja támogatni a vállalat nyereségességét a következő években.

Szintén pozitív hír, hogy a Samsung, mind pedig az SK Hynix - amely a világ második legnagyobb DRAM chipgyártója - jelezte korábban, hogy a termeléscsökkentést követően stabilizálódott a piac.

A Samsung előzetes becslése szerint az első negyedéves bevételük 11,4%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, elérve a 71 milliárdot. Ez közel áll az LSEG elemzőinek 71,8 milliárd wonos árbevételi előrejelzéséhez.

A Counterpoint Research szerint bár globálisan csökkentek a chipgyártás részleg bevételei éves szinten, szekvenciális alapon mintegy 10%-os növekedést tapasztaltak. A kutatóintézet szerint ez annak köszönhető, hogy bár makrogazdasági bizonytalanságok nehezítették az iparág helyzetét, mégis fellendülést láthattunk különösen az okostelefon és PC szektorban.

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF