1000 forint alatti fizetésnél tényleg nem kötelező elfogadni a bankkártyát?

Portfolio
Az online pénztárgépet használó kereskedők már több mint egy éve kötelesek biztosítani vevőiknek az elektronikus fizetés lehetőségét. Az évforduló apropóján Fabók Györgyöt, az OTP Bank kártyaelfogadási területének értékesítési vezetőjét kérdeztük az eddigi tapasztalatokról, valamint arról, hogy milyen kereskedői és vásárlói visszajelzésekkel találkoztak az elmúlt időszakban.

Az adásban emellett szóba került még, hogy a kereskedők korlátozhatják-e a kártyás fizetést a kis összegű tranzakcióknál, hogy milyen hatással volt a fizetési forgalomra a SZÉP-kártya felhasználhatóságának bővítése, és az OTP-s szakértő arról is beszélt a Portfolio Business podcastnek adott interjújában, hogy egy kereskedőnek milyen alternatív lehetőségei vannak az elektronikus fizetés biztosítására a POS-terminálok mellett.

Az adás meghallgatható a Spotify-on, az Anchor.fm-en és itt, a cikkbe beágyazva is:

A podcast és a cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A beszélgetésben említett termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy az említett termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF