Előfizetői tartalom

Kibukott Oroszországból, hogyan hatnak a szankciók

Portfolio
Két évvel az ukrajnai orosz invázió után az ország gazdasága ellenállónak bizonyult a nyugati szankciókkal szemben. A 25 milliárd dolláros Arctic LNG 2 létesítmény azonban, amely Moszkva exportnövelő és költségvetést feltöltő terveinek kulcsfontosságú eleme, az amerikai korlátozások miatt gyakorlatilag bénultan áll. Más területeken is látszik, hogy szépen lassan hatni kezdenek a szankciók.

Oroszország régóta törekszik arra, hogy növelje részesedését a globális LNG-piacon, és az ukrajnai háború megerősítette ezen ambícióinak fontosságát. Moszkva 2030-ig háromszorosára akarja növelni az cseppfolyósított földgáz-kitermelését, ami legalább 35 milliárd dolláros éves bevételt jelentene. A zászlóshajónak számító Arctic LNG 2-projektet érintő korlátozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés