Sokkal jobban ment a Citigroup szekere, mint várták

Portfolio
A Citigroup 1,58 dolláros egy részvényre jutó eredményről és 21,1 milliárd dolláros bevételről jelentett az idei első negyedévben, ezzel mindkét soron pozitív meglepetést ért el az elemzői várakozáshoz képest. A bank egy jelentős átszervezésen esett át, a mintegy 7000 fő elbocsátásával járó átszervezéstől éves szinten 1,5 milliárd dolláros megtakarítást várnak. A Citigroup részvényeinek árfolyama 1,5 százalékos pluszba ugrott a gyorsjelentés utáni percekben.

A Citigroup 1,58 dolláros EPS-ről jelentett, ez ugyan éves alapon közel 28 százalékos esést jelent, de az elemzői várakozásban szereplő 1,04 dollárhoz képest jelentős pozitív meglepetésnek számít.

A bank bevétele éves alapon 1,6 százalékkal esett, de így is 3,4 százalékkal meghaladta az elemzői becslést.

A Citigroup negyedéves eredményei és a várakozások
  tény várt tény/várt bázis változás (év/év)
 Bevétel (milliárd USD)              21,1         20,40    3,4%      21,45    -1,6%
 EPS (USD)              1,58           1,04    52,5%        2,19    -27,9%
 Forrás: Refinitiv, Portfolio         

A gyorsjelentés fontosabb részletei:

  • a pénzintézet 7000 fős létszámcsökkentést és 1,5 milliárd dolláros éves szintű megtakarítást vár a banknál zajló átszervezéstől.
  • A vezérigazgató szeptemberben kezdett átfogó átszervezésbe a bank egyszerűsítése és a teljesítmény javítása érdekében. Az átszervezés költségei 14,2 milliárd dollárra emelték a kiadásokat. A legnagyobb létszám-változásokat, beleértve az áthelyezéseket és távozásokat, március végén közölték a munkavállalókkal.
  • A bank 251 millió dollárt fizetett be az amerikai betétbiztosító (FDIC) alapjába, amelyet tavaly, három regionális hitelező csődje után kellett feltőkésíteni.

A múlt hónapban véget ért a tavaly szeptemberben bejelentett szervezeti átalakítás. Az eredmény egy tisztább, egyszerűbb irányítási struktúra, amely teljes mértékben igazodik a stratégiánkhoz és elősegíti annak megvalósítását

- mondta Jane Fraser vezérigazgató közleményében.

A bank részvényeinek árfolyama 1,5 százalékos pluszba ugrott a gyorsjelentés utáni percekben.

Címlapkép forrása: Shutterstock

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF