Átadták a 2023-as Harsányi díjat

Portfolio
Az Európai Beruházási Alap (EBA) nyerte a Harsányi díjat, amelyet a vállalkozói folyamatok fejlesztéséhez való kivételes hozzájárulásáért adományozott a HVCA.

A díjat csütörtökön a HVCA - Portfolio Investment Conference 2023 konferencia keretében adta át Eszter Elemér, a HVCA elnöke Cyril Gouiffes-nek, az Európai Beruházási Alap Social Impact Investing üzletágvezetőjének.

Cyril Gouiffes a díj kapcsán elmondta, hogy az első magyarországi tevékenységük 2003-ra nyúlik vissza, azóta több mint 15 ezer magyar kkv-t támogattak befektetésekkel magyar pénzügyi közvetítőkön keresztül, összesen 332 millió euró értékben, garancia és értékpapírosítás formájában.

Az EBA befektetései révén összesen 2,8 milliárd euró katalizálódott a magyar gazdaságban, ami több mint 148 ezer munkahely létrejöttét segítette.

"A Harsányi János díj átvétele óriási megtiszteltetés, és még inkább különleges elismerése az EBA magyar és tágabb értelemben vett gazdaságban betöltött szerepének" - tette hozzá.

Címlapkép: Eszter Elemér, a HVCA elnöke, Hubbes Eszter, a HVCA elnökségi tagja és Cyril Gouiffes, az Európai Beruházási Alap Social Impact Investing üzletágvezetője a Harsányi díj átadásán Fotó: Mónus Márton/Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF