Akár 20 ezer gyerek is tanulhat síelni idén Eplényben

Portfolio
Már lehet regisztrálni a Ski43 (SKI For Free avagy Sielés Ingyenesen) országos programjára, amely lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje Eplényben a közkedvelt téli mozgásformákat. A kezdeményezéshez már a Magyar Síszövetség is csatlakozott.

A Ski43 program célja, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre az általános iskolás diákokat, akik iskolai napokon (hétfőtől–csütörtökig), előre egyeztetett időpontokban vehetnek részt ingyenes sí- és snowboardoktatáson Magyarország legnagyobb síkomplexumában, az eplényi Síarénában.

A Magyar Síszövetség szerint a program célja, hogy egyre többen síeljenek itthon, és hogy a gyermekek számára egyre több síelési lehetőség nyíljon. Jelenleg viszonylag kevés felnőtt versenyző van Magyarországon, akár az északi sízést, akár az alpesi sízést nézzük. Az ország legmodernebb pályáján megvalósuló Ski43 program a szövetség szerint hosszabb távon azt eredményezheti, hogy megerősödik az utánpótlás.

A program keretein belül a 2020/2021-es síszezonban akár 20 000 diák is élvezheti majd a síelés örömeit térítésmentesen az eplényi Síaréna közel 3 hektáros oktatófelületén. A szakképzett síoktatók és segédoktatók napi több turnusban, összesen maximum 500 diáknak tartanak 70 perces foglalkozásokat, amelyeket a gyerekek sítudásához igazítanak: akik nem síeltek még, megismerkednek a sport alapjaival, akiknek pedig van már tapasztalatuk, a sítudásuknak megfelelő foglalkozáson vesznek részt.

A programban térítésmentesen biztosítják a kétórás síbérletet, az oktatást, szükség esetén a felszerelést, valamint minden résztvevő számára egy-egy melegételes csomagot.

"Ez a kezdeményezés már egy éve a fejünkben járt és egyáltalán nem az idei évről szól. Tisztában vagyunk minden, a COVID-19 adta nehézséggel, természetesen a programot is ennek megfelelően szervezzük. Naponta egyeztetünk és figyeljük az országos helyzetet, készülve arra, hogy januárban elinduljunk, amennyiben minden körülmény adott lesz hozzá. A regisztráció teljesen ingyenes és minden jelentkezőt várunk az általános iskolai szervezésben" - mondta Virág Ferenc a SKI43 program gazdasági vezetője.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF