Tízezrek tüntettek a Hősök terén

Tízezrek tüntettek a Hősök terén

Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartottak tüntetést péntek kora estétől civilek szervezésében Budapesten, a Hősök terén.

Okos tantermek készítik fel a gyerekeket a munka világára

Kreatív problémamegoldás, kritikus gondolkodás, kezdeményezőkészség, csapatmunka – többek mellett ezen képességek fejlesztéséhez szükségesek a hazai oktatásban is egyre inkább teret nyerő digitális alkotóműhelyek. Magyarországon ma már többszáz modern eszközökkel felszerelt műhely áll az iskolák rendelkezésére, egyre több intézmény ismeri fel bennük a lehetőséget, és illeszti be a közösségi alkotást a nappali oktatás részeként a tanmenetébe. A legutóbb például a Gyermekek Háza tartott ilyen projekthetet a Budai Tankerületi Központ támogatásával.

Megjelent a rendelet a CSOK Pluszról - Egy ponton van fontos változás

Megjelent a rendelet a CSOK Pluszról - Egy ponton van fontos változás

Megjelent a CSOK Plusz részleteit taglaló kormányrendelet a Magyar Közlönyben csütörtök éjjel. A végleges jogszabály ugyan nem tartalmaz hatalmas módosításokat, mégis van egy pont, ahol könnyítést kapnak azok a szülők, akiknél a gyermek jövőre a hitelkérelem beadása előtt születik meg.

Veszélynek vannak kitéve a gyermekek a Facebookon?

Veszélynek vannak kitéve a gyermekek a Facebookon?

Egy nemrég nyilvánosságra hozott bírósági beadvány szerint a Facebook anyavállalata, a Meta Platforms szándékosan úgy alakította ki közösségi platformjait, hogy még több gyereket vonzzanak az oldalaira - a vállalatnak ugyan tudomása volt az Instagramon regisztrált több millió kiskorú felhasználóról, de fiókjaiknak csak töredékét törölte.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Minden tojás ugyanabba a kosárba? Olyan nagyhatalommá válik Magyarország, aminek csúnya vége lehet
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.