Jön a rendelet az újabb korlátozásokról, Orbán Viktor már aláírta

Portfolio
A kormány ígéretének megfelelően nagyon úgy tűnik, hogy ma mindeki megismerheti a csütörtökön bejelentett újabb korlátozó intézkedéseket. Orbán Viktor a Facebookra feltöltött képe alapján már aláírta a részletszabályokat, nem sokkal később pedig videót is közzétett.

Péntek kora délután ez a kép jelent meg a miniszterelnök hivatalos közösségi csatornáján.

Ezzel a rövid kísérőszöveggel jelent meg:

Rendelkezések aláírva. Nehéz két hét vár ránk. Együtt újra sikerülni fog

Időközben egy rövid videó is megjelent a kormányfő oldalán, amiben azt mondja, hogy most írja alá azokat a rendelkezéseket, amelyek meghatározzák az életünket a következő két hét során. "Nehéz szívvel írtam alá őket, nehéz két hét vár ránk" - ismerte el a kormányfő, aki leszögezte: mindenkinek segíteni akar a kormány, senkit sem hagy az út szélén. Úgy érvelt, hogy ha húsvétkor nyitni akarják az országot, akkor most kell zárni. A vírus elleni háború utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk - vélekedett.

Arról már reggel írtunk, hogy óriási várakozás előzi meg a kormányrendeletben foglalt részletszabályokat (üzletek zárásáról, éttermek lehetőségeiről, szolgáltatások elérhetőségéről, stb), mert rengeteg még a nyitott kérdés. Ennek is köszönhető, hogy sokszor elérhetetlen volt, vagy nagyon lassú a Közlönyt kiadó oldal.

Címlapkép forrása: Orbán Viktor Facebook oldala

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF