Egyre inkább felkelti a külföldi befektetők figyelmét a magyar magánegészségügy

Portfolio
Zajlik a konszolidáció a hazai magánegészségügyi szolgáltatói piacon, amely már a nemzetközi befektetők figyelmét is felkelti - fogalmazott a Private Health Forumon tartott előadásában Kolodzey Zoltán, az Oppenheim Ügyvédi Iroda vezető ügyvédje.

Kolodzey Zoltán azt mutatta be előadásában, hogy ügyvédként hogyan látják a piacot, szerintük mik a meghatározó trendek a magánegészségügyi szolgáltatók között. A szektor egyik legfontosabb megkülönböztető jegye a szolgáltatás bizalmi jellege, de nagyon jellemző az ágazatra a vállalkozó orvosok jelenléte, miközben egyre erősebb szerepet képviselnek a külföldi szakmai befektetők, vagy akár a pénzügyi befektetők - adott betekintést a piacba.

A magyar magánegészségügyi piac egyre inkább felkelti a külföldi befektetők figyelmét a fejlődés és a profitráta növekedések miatt

- vélekedett előadásában a szakember, aki azt is megjegyezte: zajlik a konszolidáció a piacon, amit a méretgazdasági szempontok is indukálnak.

Ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy van egy eltávolodás a vevői és előadói oldalon, ami az árazást illeti. A piacot meghatározó tényező továbbá, hogy az erőteljesen meghatározott az állami szabályozók által.

Ezt követően a szektorban végbemenő vállalatfelvásárlások egyedi jellemzőiről osztott meg néhány gondolatot Kolodzey Zoltán. Rendkívül fontos az eladó érzelmi kötődése (például megalapítja az orvos az intézményt és a saját gyermekeként tekint a cégére), de emellett szintén fontos szempont, hogy az új befektetők mennyiben tudják megtartani a meglévő csapatot, hiszen ez a szolgáltatás a személyes közreműködési kötelezettségre épül.

Címlapkép forrása: Mónus Márton/Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF