straub fanni foglaljorvost
Gazdaság

Vadonatúj tranzakció a magyar egészségügyben: az OTP Bank megvásárolta a Foglaljorvost.hu-t

Portfolio
Tizenegy év után új fejezet kezdődik a foglaljorvost.hu - pácienseket és orvosokat összekötő - egészségügyi portál életében - derült ki a hatodik Private Health Forumon. Straub Fanni, a társaság alapítója ugyanis előadásában bejelentette, hogy az OTP Csoport tulajdonosként megjelent a cég életében.

Straub Fanni a privát szektor fejlődésének áttekintésével kezdte előadását. Egy érdekes és szemléletes példát is hozott prezentációjában: ezek szerint magánszülések aránya az utolsó békeévben (2019) 2,5% volt, ez az arányszám a hálapénz kivezetése után és a szabad orvosválasztás korlátozása mellett 2021-ben már 3,81% volt. 2020-ról 2021-re 41%-kal növekedett a magánszülések aránya - emelte ki.

Arról is beszélt a foglaljorvost alapítója, hogy az ő kereséseik és foglalásaik 40%-a a szülészettel és nőgyógyászati vizsgálatokkal kapcsolatosak, ezért a magánszektor ezen ágát kiemelten figyelik.

Fontos egészségügyi döntéseket internetes Google-találatok alapján hoznak - derült ki egy nemrégiben végzett felmérésükből. A megkérdezettek 37%-a mondta azt, hogy gyakran használja az információszerzés ezen formáját.

straub fanni prezi

A portál alapítója arról is beszélt, hogy melyek a páciensek elvárásai, ilyen többek között:

  • várakozási idő nélkül,
  • minőségi idő az orvosnál,
  • információ,
  • emberség,
  • gyors ellátás.

A rendszerükben kiértékelt 225 ezer értékelés alapján Straub Fanni úgy fogalmazott, hogy a páciens gyorsan szeretne időponthoz jutni, jó megközelíthetőséggel, empatikus orvosra vágyik, aki jó értékelésekkel rendelkezik. Éppen emiatt az orvosok értékelésének növekvő szerepe van. Arra a kérdésre, hogy mely üzletágban tartja a válaszoló a legfontosabbnak a szolgáltató hírnevét, a megkérdezettek 35%-a említette az orvosokat, intézményeket.

Előadásából az is kiderült, hogy a betegek gyakran nézik meg az orvosról és szolgáltató intézményről szóló értékeléseket: a megkérdezettek 47%-a mondta azt, hogy időnként megnézi, 18%-uk pedig gyakran.

Straub Fanni arra is kitért, hogy a portál ma már össze van kötve a legnagyobb rendszerekkel, komplett online megoldást kínál.

A portál az ügyféligényekre is reagál: tematikus, összehasonlító oldalakat indít az ősz folyamán a magánszülészet, a külföldi lombik ellátás és az ortopédia központok tematikájában. Straub Fanni arról is beszélt, hogy dolgoznak a szektorban egyre nagyobb kihívást jelentő no show probléma megoldásán (amikor egy beteg nem jelenik meg a megadott időpontban és nem is mondja le azt időben).

A foglaljorvost.hu alapítója előadása végén azt is bejelentette, hogy közép-kelet-európa vezető bankcsoportja, az otp megvásárolta a platformot.

Ezzel Straub Fanni szerint garantált a gyorsított fejlődés. Találkozott az OTP Csoport – ügyfélismeret, bankoláson túlmutató infrastruktúrái - a magánegészségügy iránt nyitott lakosság igényeivel.

Az első közös fejlesztéseik között tervezik a privát ellátásban egyre erősödő no-show kihívásra adott megoldást.

Címlapkép forrása: Mónus Márton/Portfolio

Erősödött a forint
tőzsde
kormányablak
Telekom
oil well
Vége a bankkártyák uralmának, vagy totális tévedésben járunk?
alagút gázai övezet terrorista
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kormányablak