Vadonatúj tranzakció a magyar egészségügyben: az OTP Bank megvásárolta a Foglaljorvost.hu-t
Gazdaság

Vadonatúj tranzakció a magyar egészségügyben: az OTP Bank megvásárolta a Foglaljorvost.hu-t

Portfolio
Tizenegy év után új fejezet kezdődik a foglaljorvost.hu - pácienseket és orvosokat összekötő - egészségügyi portál életében - derült ki a hatodik Private Health Forumon. Straub Fanni, a társaság alapítója ugyanis előadásában bejelentette, hogy az OTP Csoport tulajdonosként megjelent a cég életében.

Straub Fanni a privát szektor fejlődésének áttekintésével kezdte előadását. Egy érdekes és szemléletes példát is hozott prezentációjában: ezek szerint magánszülések aránya az utolsó békeévben (2019) 2,5% volt, ez az arányszám a hálapénz kivezetése után és a szabad orvosválasztás korlátozása mellett 2021-ben már 3,81% volt. 2020-ról 2021-re 41%-kal növekedett a magánszülések aránya - emelte ki.

Arról is beszélt a foglaljorvost alapítója, hogy az ő kereséseik és foglalásaik 40%-a a szülészettel és nőgyógyászati vizsgálatokkal kapcsolatosak, ezért a magánszektor ezen ágát kiemelten figyelik.

Fontos egészségügyi döntéseket internetes Google-találatok alapján hoznak - derült ki egy nemrégiben végzett felmérésükből. A megkérdezettek 37%-a mondta azt, hogy gyakran használja az információszerzés ezen formáját.

straub fanni prezi

A portál alapítója arról is beszélt, hogy melyek a páciensek elvárásai, ilyen többek között:

  • várakozási idő nélkül,
  • minőségi idő az orvosnál,
  • információ,
  • emberség,
  • gyors ellátás.

A rendszerükben kiértékelt 225 ezer értékelés alapján Straub Fanni úgy fogalmazott, hogy a páciens gyorsan szeretne időponthoz jutni, jó megközelíthetőséggel, empatikus orvosra vágyik, aki jó értékelésekkel rendelkezik. Éppen emiatt az orvosok értékelésének növekvő szerepe van. Arra a kérdésre, hogy mely üzletágban tartja a válaszoló a legfontosabbnak a szolgáltató hírnevét, a megkérdezettek 35%-a említette az orvosokat, intézményeket.

Előadásából az is kiderült, hogy a betegek gyakran nézik meg az orvosról és szolgáltató intézményről szóló értékeléseket: a megkérdezettek 47%-a mondta azt, hogy időnként megnézi, 18%-uk pedig gyakran.

Straub Fanni arra is kitért, hogy a portál ma már össze van kötve a legnagyobb rendszerekkel, komplett online megoldást kínál.

A portál az ügyféligényekre is reagál: tematikus, összehasonlító oldalakat indít az ősz folyamán a magánszülészet, a külföldi lombik ellátás és az ortopédia központok tematikájában. Straub Fanni arról is beszélt, hogy dolgoznak a szektorban egyre nagyobb kihívást jelentő no show probléma megoldásán (amikor egy beteg nem jelenik meg a megadott időpontban és nem is mondja le azt időben).

A foglaljorvost.hu alapítója előadása végén azt is bejelentette, hogy közép-kelet-európa vezető bankcsoportja, az otp megvásárolta a platformot.

Ezzel Straub Fanni szerint garantált a gyorsított fejlődés. Találkozott az OTP Csoport – ügyfélismeret, bankoláson túlmutató infrastruktúrái - a magánegészségügy iránt nyitott lakosság igényeivel.

Az első közös fejlesztéseik között tervezik a privát ellátásban egyre erősödő no-show kihívásra adott megoldást.

Címlapkép forrása: Mónus Márton/Portfolio

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye...

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes