Készülnek a webáruházak a Posta érkezésére

Portfolio
Az online áruházak meg fognak felelni a jogszabályoknak és március végével lehetővé teszik, hogy a Magyar Posta is a logisztikai partnerek között szerepelhessen. A szabályozás azonban sok kérdést felvet - írja az Rtl.hu.

Mint ismert, március 28-tól lehetővé kell tenni minden webshopban, hogy a vásárlók a Magyar Postát is választhassák csomagjuk kiszállítójaként. A vállalkozásokat azonban kötelezni fogják, hogy az egyetemes vagy az üzleti MPL-szolgáltatást a többi szolgáltatóval azonos módon tüntessék fel a magyar webshopok honlapján.

Az Rtl.hu-nak nyilatkozó EMAG azt írta, hogy „természetesen tisztában vagyunk a jogszabállyal, annak megfelelően fogunk eljárni a hatálybalépést követően”.

A MediaMarkt azt írta, hogy működésükben „nem jelent fennakadást a rendelkezés, mert az MPL eddig is a partnerünk volt a csomagkézbesítésben online rendelés esetén. Minimális változtatásra van szükség a rendszerünkben a teljes törvényi megfelelés érdekében, amihez az Országos Kereskedelmi Szövetségen keresztül kértünk pontos útmutatást”.

Az IKEA nevében Nicola Nappi válaszolt, aki a cég csehországi, magyarországi és szlovákiai logisztikai medenzsere. „Tudomásunk van a rendeletről és aktívan dolgozunk azok mentén az információk mentén, amelyeket a rendelkezés biztosít. Emellett további tárgyalásokat kezdeményeztünk a Magyar Postával az együttműködés lehetőségeinek feltárása érdekében”.

A cég „időt és további erőforrásokat fordít a szolgáltatás fejlesztésére, hogy a megadott határidőig biztosítsa a jogszabályoknak való megfelelést”, amelynek többletköltségeit egyelőre még nem tudják megbecsülni.

Azt azonban megerősítjük, hogy az előre nem látható változások miatt át kellett csoportosítanunk erőforrásainkat és késleltetnünk más üzletfejlesztési kezdeményezéseket és növekedési lehetőségeket a magyar piacon. Megerősítjük, hogy az előkészítési szakasz rendkívül időigényes

- írják.

Korábban szakmai szervezetek bírálták a rendelkezést, és az sem biztos, hogy a posta megbírkózik azzal, ha megnő a csomagvolumene.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF