Egyre fogy az idő a győri Audinál, újabb tárgyalás bukott be

Portfolio
Továbbra sincs meg a győri Audinál az új bérmegállapodás, miközben egyre közelebb van az április 1-i határidő. A szakszervezet még tárgyalna, újra a cégen a sor.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet legutóbbi hírlevele szerint szerdán újabb fordulóra került sor a bértárgyalásokon, melyek eredményeként a munkáltató nem tett új ajánlatot. Az érdekvédelem képviselői hangsúlyozták, hogy továbbra is a tárgyalásos megállapodásra törekednek. Azonban aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a munkáltató nem mutatott hajlandóságot a kompromisszumra, és újabb bérajánlat hiányában közelednek a jelenlegi bérmegállapodás végső határidejéhez.

A tárgyalás során a munkáltató képviselői elismerték, hogy új ajánlatot kellene tenniük, de ez még nem történt meg. Hétfői tárgyalási időpontot javasoltak, ami a szakszervezet szerint súlyos időveszteséget jelent a megállapodás elérésénél.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet úgy véli, hogy az Audi Hungaria Zrt.-nek, mint felelős munkáltatónak, fontos lenne a megállapodás megtalálása, és bíznak abban, hogy a hétfői tárgyaláson közelebb kerülnek az álláspontok.

Az autógyártó vállalat március 11-én egy 1 éves bérmegállapodást ajánlott fel, amely alig több mint a felét tartalmazta az alapbéremelésnek (5,3 százalékos), mint amennyit a szakszervezet kért, 2024. április 1-jétől. Emellett a kiegészítő bérelemek kapcsán is kisebb összegeket javasoltak, mint amennyit a szakszervezet kérésében megjelölt. Azóta viszont patthelyzet alakult ki a felek között.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF