Szíriában csapott le Amerika, többen meghaltak

Portfolio
Az amerikai légierő hajnalban Kelet-Szíriát támadta, ahol legalább hét katona - köztük egy iráni Forradalmi Gárda tag - és egy civil vesztette életét, továbbá 19 katona és 13 civil sérült meg, jelentős károkat okozva a régióban.

Az amerikai erők Kelet-Szíriában hajnali légicsapásokat hajtottak végre, amelyek során legalább hét katona - köztük egy iráni Forradalmi Gárda tag - és egy civil vesztette életét. A szíriai és iráni állami média kedden adta hírül az eseményeket.

A támadások során további 19 katona és 13 civil szenvedett sérüléseket. Célpontjaik Deir al-Zór tartomány lakónegyedei és katonai létesítményei voltak, ahol jelentős anyagi károk keletkeztek mind állami, mind magán infrastruktúrában.

Az iráni állami média arról számolt be, hogy az amerikai légicsapások egyik áldozata az iráni Forradalmi Gárda egy tanácsadója volt, bár pontos rangját nem tüntették fel.

Irán állítása szerint tisztjei a szíriai konfliktusban Bassár el-Aszad elnök támogatására Damaszkusz meghívására vannak jelen Szíriában tanácsadóként.

Reuters források szerint februárban a Forradalmi Gárda magas rangú tisztjeinek szíriai bevetését csökkentették több halálos izraeli csapást követően. Ehelyett inkább síita milíciákra támaszkodnak a térségben való befolyásuk fenntartása érdekében.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF