Időjárás: ne igyunk előre a medve bőrére, újabb fordulat jön

Portfolio
A hétfő éjszaka érkezett markáns hidegfront felhő- és csapadékzónája a keddi nap folyamán elhagyja Magyarországot, ugyanakkor gomolyfelhők is képződnek, amelyekből délután többnyire a Dunántúlon alakulhatnak ki nagyobb számban és eséllyel záporok, zivatarok.

Időjárás kedden

Az éjszaka érkezett markáns hidegfront felhő- és csapadékzónája a nap folyamán a keleti, északkeleti tájakra korlátozódik, de délután várhatóan azt a térséget is elhagyja

- közölte reggeli időjárás-előrejelzésében a HungaroMet.

Hozzátették: délnyugat felől tehát tovább szakadozik, csökken a felhőzet és süt ki a nap, ugyanakkor gomolyfelhők is képződnek, amelyekből délután elsősorban a lilával jelölt területen alakulhatnak ki nagyobb számban és eséllyel záporok, zivatarok.

Ezektől függetlenül is nagy területen lesz erős, viharos a nyugatias irányú szél, amely erejéből csak a késő délutáni esti órákban kezd el veszíteni. A hőmérséklet csúcsértéke ma már közel lesz az átlagoshoz: jobbára 14 és 19 fok között alakul. Északkeleten lehet ennél egy-két fokkal hűvösebb

- írták.

Időjárás szerdán

A HungaroMet előrejelzése szerint szerdán napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd a nap második felében délnyugat felől megvastagszik a felhőzet.

Kevés helyen előfordulhat gyenge csapadék.

A délnyugati szelet élénk, többfelé erős lökések kísérik. Délutánra 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délen lesz a melegebb.

Időjárás csütörtökön

Éjjel erősen, napközben változóan felhős időre számíthatunk, általában többórás, északkeleten kevesebb napsütéssel.

Elszórtan előfordulhat csapadék, nagyobb eséllyel északon, északkeleten.

A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4, 11, délután 15, 22 fok várható, délnyugaton mérhetik a magasabb értékeket - jelentette a HungaroMet.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF