Besokallt a Lidl: akár 15 ezer forintos parkolási díjat is fizethetnek az autósok

Portfolio
A Lidl egyik budapesti áruházánál jelentős változások lépnek életbe a parkolási díjak tekintetében. Az első óra továbbra is ingyenes marad, azonban a második óráért már 1500 forintot kell fizetni, míg a harmadik órától kezdve egy napra 15 ezer forintos díjat számítanak fel - írta meg a Pénzcentrum.

Az áruházlánc arra hivatkozik, hogy a parkolóit gyakran használják vásárlási céloktól eltérően, amely indokolja a magasabb díjszabást. Ezt a tájékoztatást a Lidl Plusz alkalmazáson keresztül osztották meg, kiemelve, hogy ezek a változások kizárólag a II. kerületi Csalogány utcai üzlet mélygarázsát érintik.

Korábban itt az első két óra ingyenes volt.

A Lidl többi üzletében többnyire ingyenes a parkolás, bár néhány helyszínen már korábban is bevezették azt a gyakorlatot, hogy fizetni kell a második óra után. Az áruházlánc korábban jelezte: az ilyen típusú fizetési rendszer bevezetésének fő oka az volt, hogy elkerüljék azokat a helyzeteket, hogy a nem vásárlási céllal érkezők hosszú időre elfoglalják a parkolóhelyeket, ezzel nehezítve az áruházba érkező vásárlók parkolását.

Címlapkép forrása: Nathan Stirk/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF