Német hadiipari óriáscéggel tárgyal Orbán Viktor

MTI
Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall AG autó- és védelmi ipari cégcsoport elnökét, akivel az újgenerációs Lynx gyalogsági harcjárművek magyarországi gyártásáról, a hadiipari kutatás-fejlesztésről valamint Magyarország védelmi és gazdasági megerősítéséről tárgyaltak – írja az MTI.

A düsseldorfi székhelyű vállalat első számú vezetője a stratégiai partnerségi viszony bővítéséről tárgyal Magyarországon. A látogatás során a felek együttműködési megállapodásokat írtak alá kis hatótávolságú légvédelmi fegyverrendszerek, valamint toronylőfegyverek, továbbá speciális közepes kaliberű gránátok közös fejlesztéséről és gyártásáról.

Bár az MTI nem nevezte meg, hogy konkrétan mely fegyverrendszerekről van szó, a beszerzésre kerülő eszközök valószínűleg a Rheinmetall Oerlikon Skyranger 35 milliméteres légvédelmi rendszerei, melyeknek magyarországi beszerzéséről itt írtunk:

A miniszterelnökkel folytatott keddi megbeszélésen, melyen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Maróth Gáspár kormánybiztos is, megvitatták a közös tulajdonú Rheinmetall Hungary vegyesvállalat regionális stratégiáját. Megvizsgálták, miként lehetne partnerként más országokat is bevonni az Európában egyedülálló kezdeményezésbe.

Jelenleg Magyarország gyalogsági harcjárművek, illetve ezek felszerelési elemeinek, lokátorok, kerekes katonai járművek és robbanószerek, nagy kaliberű lőszerek gyártásáról állapodott meg a német hadiipari óriással:

Címlapkép: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF