Előfizetői tartalom

Megerősítette a kormánybiztos: még egy halom új fegyverrendszer beszerzésén dolgozik Magyarország

Portfolio
Tárgyal a magyar kormány új drónok és aktív védelmi rendszerek beszerzéséről, illetve hamarosan bejelentést tesznek új mobil légvédelmi rendszerek vásárlásáról is – mondta el Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos egy Hír TV-nek adott interjúban. Megerősítette azt is, hogy Magyarországon új, 8x8-as meghajtású katonai jármű fejlesztése valósul majd meg, amely számos megoldást átemelhet majd a Rheinmetall-KMW Boxerből és arról is beszélt, hogy hazánk egy Tigeren alapuló harci helikopter fejlesztési projektjébe száll be.

2018 óta létezik Magyarországon drónstratégia és 2017 óta nézi a kormány a drónpiacot esetleges vásárlásokat kutatva – mondta el az interjúban Maróth Gáspár. Több török céget is vizsgálnak, mint potenciális beszállító, a héten utaznak ki szakértők sokadik alkalommal Törökországba tesztelni az eszközöket. Arról, hogy konkrétan mely céggel állapodnak meg, az dönt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái