Előfizetői tartalom

2021-ben is dübörög a magyar hadiipar fejlesztése - Megtudtuk, mit tervez a kormány

Huszák Dániel
A tavalyi év történelmi jelentőségű hadiipari megállapodásai után 2021-ben az újonnan induló gyárépítések, kutatás-fejlesztési tevékenységek összehangolása kerül prioritásba, ezért egy teljesen új hadiipari kutatóintézet létesül majd Magyarországon – mondta el Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a Portfolio-nak adott interjúja során. A szakember kitért arra is, hogy a gyárberuházásoktól 5-10 éven belüli megtérülést várnak, a hadiipari üzemek még a civil üzemeknél is biztonságosabbak, illetve megemlítette azt is, hogy Magyarország a katonai járművek fejlesztése mellett teljesen újfajta kézifegyver-típusok tervezésébe és gyártásába is belefog a közeljövőben. Maróth Gáspárral beszélgettünk a tavalyi év nagy haderőfejlesztési és hadiipari beruházásairól, illetve a 2021-es év várható fejleményeiről.

Portfolio: Mi az oka annak, hogy történelmi volumenű fegyverkezésbe kezdett Magyarország az elmúlt években? Van bármilyen konkrét fenyegetés, mellyel szembenézhet hazánk a következő 5-10 évben? Maróth Gáspár: Elérkezett az idő, hogy modernizáljuk a Magyar Honvédséget. Ehhez számos feltétel teljesülése volt előzetesen szükséges. Az egyik ilyen politikai jellegű volt;...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái