Állítólag megtalálták az oroszok a tengerbe zuhant amerikai Reaper drónt

Portfolio
Megtalálta az orosz haditengerészet a Krím körül tengerbe zuhant amerikai MQ-9 Reaper drónt – írja a szevasztopoli ForPost hírlap.

Az orosz lap szerint a drónra 60 kilométerre Szevasztopoltól, 900 méter mélyen talált rá az orosz haditengerészet egy víz alatti felderítődrón segítségével.

A lap azt írja: az orosz haderő még nem döntött arról, hogy megpróbálják-e kiemelni a tenger mélyéről az amerikai drón roncsait. Elsősorban azért mérlegelnek, mert ez egy igencsak komplex és költséges művelet lenne – írják.

Az orosz lap arra is kitér, hogy mivel értékes technológiát tartalmaz a Reaper-drón, nem kizárt, hogy az Egyesült Államok megpróbálja valamilyen módon megsemmisíteni az eszközt, mielőtt az orosz kézre jut, ezt a kockázatot külön mérlegelik a védelmi minisztérium tisztségviselői.

A Reaper drón az Egyesült Államok szerint azért zuhant a Fekete-tengerbe, mert egy orosz Szu-27-es katonai repülőgéppel ütközött, az oroszok szerint semmilyen ütközés nem történt.

Washington szerint a drón valójában 1500 méter mélyen fekszik, az oroszok pedig bár döntöttek az UAV kiemeléséről, nem fogják ezt tudni könnyen kivitelezni:

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF