Előfizetői tartalom

Kiemelné Moszkva a lezuhant amerikai drónt

Portfolio
Kedden, a kora esti órákban érkezett a hír, mely szerint a Fekete-tenger fölött összeütközött az orosz légierő SZU-27-es vadászbombázója egy amerikai MQ-9 Reaper felderítő drónnal. Az utóbbi gép az ütközés következtében a tengerbe zuhant. A Guadrian értesülései szerint a Kreml felszínre hozná a drónt, egy OSINT oldal pedig úgy véli, hogy már meg is kezdődött a művelet.

Az amerikai drón nemzetköz légtérben repült akkor, amikor az orosz légierő gépei megpóbálták elfogni. Arról, hogy pontosan mi is történhetett eltérő álláspontok keringenek. A Pentagon szerint a Reaper „rutinműveletet” hajtott végre a Fekete-tenger fölött, az orosz gépek pedig többször veszélyesen megközelítették, üzemanyagot ürítettek rá, végül pedig egy rosszul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés