Videó: lángokban áll Ukrajna egyik legnagyobb erőműve

Portfolio
Orosz rakétatámadások sújtották Ukrajnát, Harkivban áramkimaradást és a vízszivattyúk megbénulását okozva. A eset egy nappal azután történt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a légvédelmi rendszerek nyugati szállítását sürgette - írta meg az Al Jazeera.

Orosz rakétatámadások érték Ukrajna Harkiv városát, amelynek következtében a város áramellátása részben megszakadt. A támadások egy nappal azután történtek, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök légvédelmi rendszerek nyugati szállítását kérte sürgősen. Ihor Terehov, Harkiv polgármestere szerint péntek reggel 15 robbanást észleltek, amelyek áramkimaradást és a vízszivattyúk működésének leállását okozták. Az eset kapcsán halálos áldozatokról nem érkezett jelentés, ahogy azt sem tudni, hogy pontosan mekkora károk keletkeztek az 540 megawatt teljesítményű hő- és áramtermelő erőműben.

Harkiv 30 kilométerre helyezkedik el az orosz határtól Ukrajna északkeleti részén. A város gyakran célpontja az orosz bombatámadásoknak az invázió kezdete óta.

További támadások érték Krivij Rih-t és Vinnyica városát is, ahol egy „kritikus infrastrukturális objektum” sérült meg.

Zelenszkij reagálva az eseményekre felszólította a Nyugatot légvédelmi rendszerek szállítására Ukrajnába.

Ursula von der Leyen bejelentette, hogy az Európai Unió évente mintegy hárommilliárd eurót tesz lehetővé Ukrajna számára. Az Egyesült Államok továbbra is fontos támogatója Ukrajnának. de a döntéshozók nem tudnak megállapodni egy 60 milliárd dolláros értékű segélycsomagról.

Címlapkép forrása: Salwan Georges/The Washington Post via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF