A legmagasabb szinten találkozott a magyar és az ukrán rendőri vezetés, magyar segítségnyújtásról állapodtak meg

Portfolio
Balogh János országos rendőrfőkapitány a kárpátaljai Ungváron találkozott Ivan Vihivszkijjel, az ukrán rendőrség vezetőjével, akivel megállapodtak, hogy a magyar rendőrség segíteni fog az orosz–ukrán háborúban meghalt emberek azonosításában – írja az Ukrajinszka Pravda.

A felek megvitatták a további együttműködést, különösen az illegális fegyverkereskedelem, a kábítószer-kereskedelem és a szervezett bűnözés elleni küzdelem terén, valamint Magyarország jövőbeli segítségét az oroszok által elkövetett háborús bűnök következtében elhunyt személyek azonosítására irányuló DNS-kutatásban – jegyezte meg a lap.

Az ukrán rendőrség hangsúlyozta,

a magyar rendőrség az orosz invázió elindulása óta segíti az ukrán bűnüldöző szerveket, elsősorban a robbanóanyagok ártalmatlanításában.

Az ukrán tűzszerészek összesen 12, magyarok által vezetett képzésben vettek részt, és víz alatti tűzszerésztanfolyamokat is tartottak Budapesten ukrán rendőröknek. Magyarország az aknák hatástalanításához szükséges eszközöket és felszereléseket is biztosított.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, és reméljük, hogy ezzel hozzájárulunk a közös ügyhöz. Ami a robbanószerkezetek ártalmatlanításához nyújtott humanitárius segítséget illeti, Magyarország kész jelentős segítséget nyújtani Ukrajnának

– jelentette ki Balogh János országos rendőrfőkapitány.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF