Lendületben az orosz hadsereg: úgy néz ki, elfoglalták Pervomajszkét

Portfolio
Kitűzték az orosz zászlót a Donyeck megyében található Pervomajszke nyugati határában, ezzel úgy fest, orosz kézre került egy újabb falu Donyeck várostól nyugatra.

Először az orosz Rybar elemzőház jelentette, hogy elfoglalta az orosz haderő Pervomajszkét. Geolokációval megjelölt felvételt is tettek közzé, melyen az látható, hogy orosz zászló lobog a falu északkeleti részében, így jó esély van rá, hogy az orosz katonák valóban (szinte) teljesen kitolták az ukrán védőket a térségből.

Pervomajszke két szempontból fontos: innen délről tudják kerülni az Avgyijivkától nyugtra található védvonalakat az orosz katonák, illetve északról tudnak haladni Krasznohorivka felé.

A falu elvesztését Kijev nem erősítette meg, a Rybar pedig többször is túl korán jelentette egyes falvak elfoglalását az elmúlt kb. egy hónapban, így egyelőre érdemes a hírt fenntartással kezelni. Ugyanakkor az orosz haderő komoly nyomást helyez a térség védvonalaira: igyekeznek az orosz katonák minél nagyobb területet elfoglalni, mióta az ukrán védvonalak megreccsentek Avgyijivkánál.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF