Előfizetői tartalom

Új kamat jön a bónusz állampapírnál! Érdemes ebbe fektetni?

Jövő héttől kamatot vált a 3 éves Bónusz Magyar Állampapír, és a jó hír az, hogy a kamat nem fog csökkenni: a következő három hónapra is évi 8,37%-kal ketyeg tovább. A Babakötvény után így továbbra is a BMÁP a legmagasabb kamatot adó lakossági papír, de elég ez a kamat ahhoz, hogy 3-5 éves időtávon verni tudja a többi, fix kamatot adó állampapírt? Számolgattunk.

Nemrég az 5 éves, most a 3 éves futamidejű Bónusz Magyar Állampapír kamatfizetése van soron, vagyis május 27-től új kamatperiódussal ketyeg tovább a 2027-ben lejáró BMÁP is.   Jelenleg két Bónusz Magyar Állampapírból választhatnak a befektetők: a 3 és az 5 éves lejáratú 2027/N és 2029/N papírokból. Ezek közös jellemzője, hogy A kamat mértéke a kamatbázisból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés